Vuelta a Espaňa: Froome vyhral časovku a zvýšil náskok na čele Vuelty

NETKY.SK • 5 September 2017, 19:44 • 2 min
Vuelta a Espaňa: Froome vyhral časovku a zvýšil náskok na čele Vuelty

LOGROŇO - Britský cyklista Chris Froome triumfoval v utorňajšej 16. etape cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa a upevnil si pozíciu na čele celkového poradia. Jazdec stajne Sky zvládol 40,2 km dlhú časovku z Circuito de Navarra do Logroňa za 47:00 min.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste skončil Holanďan Wilco Kelderman zo Sunwebu s mankom 29 sekúnd a tretí bol Talian Vincenzo Nibali z Bahrain-Merida, ktorý stratil 57 s.

 

Štvornásobný víťaz Tour de France Froome tak zvýšil svoj náskok na čele celkového poradia pred druhým Nibalim už na 1:58 min a priblížil sa ku svojmu cieľu - vyhrať v jednej sezóne Tour i Vueltu. Tretí je Kelderman s mankom 2:40 min. Po utorňajšej časovke sa v poradí opäť vyšvihol Alberto Contador, ktorý figuruje už na piatom mieste so stratou 4:58 min na lídra. Tridsaťštyriročný španielsky matador, ktorý sa po Vuelte rozlúči s bohatou kariérou, obsadil v časovke piate miesto dve sekundy za Nibalim.

 

Froome sa ako líder postavil na štart posledný. Na prvom medzičase bol štvrtý, no ako je u neho zvykom, sily si opäť rozložil tak, že svoje tempo vystupňoval v druhej polovici trate. Na druhom medzičase viedol už o sedem sekúnd pred Keldermanom a v cieli natiahol náskok na 29 s.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona