Vučič ostro kritizoval Maďarsko za výstavbu zábran na hraniciach

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 14:31 • 2 min
Vučič ostro kritizoval Maďarsko za výstavbu zábran na hraniciach

BELEHRAD/BUDAPEŠŤ - Pondelňajší začiatok budovania zábran na maďarsko-srbských hraniciach na potlačenie migračnej vlny dnes ostro kritizoval srbský premiér Aleksandar Vučič.

slovakia

left justify in out

V srbskej televízii povedal, že každý sa musí hanbiť za svoje vlastné kroky, nie za kroky iných.
     

Podľa maďarského spravodajského servera Figyelo.hu predseda srbskej vlády zdôraznil, že nerád by kazil srbsko-maďarské vzťahy. 
     

"Srbsko je otvorenou krajinou, takmer nemá hranice. Srbsko je bezpečné podľa Nemecka, ale aj podľa iných európskych krajín," dodal s poznámkou, že s prisťahovalcami v tejto západobalkánskej krajine zaobchádzajú podľa možností čo najlepšie.
     

Pri juhomaďarskej obci Mórahalom na maďarsko-srbských hraniciach začali v pondelok stavať dočasné zábrany. Práce vykonávajú príslušníci hódmezövásárhelyskej jednotky maďarských ozbrojených síl.
     

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó 17. júna oznámil, že vláda nariadila ministrovi vnútra Sándorovi Pintérovi, aby dal vybudovať štyri metre vysoký plot na fyzické uzatvorenie hraníc so Srbskom. Plot bude uzatvárať 175 kilometrov dlhý hraničný úsek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies