VÚB vlani zvýšila čistý zisk takmer o polovicu na necelých 170 miliónov eur

NETKY.SK • 1 Marec 2023, 19:00 • 2 min
VÚB vlani zvýšila čistý zisk takmer o polovicu na necelých 170 miliónov eur

BRATISLAVA - Všeobecná úverová banka (VÚB) dosiahla vlani čistý zisk 169,5 milióna eur. Oproti roku 2021, keď VÚB dosiahla čistý zisk 113,3 milióna eur, ide o nárast o viac ako 49 %. Celkové čisté úverové portfólio VÚB sa medziročne zvýšilo o päť percent na 17,5 miliardy eur a celkové vklady klientov dosiahli 15,4 miliardy eur, informovala v stredu VÚB.

slovakia

left justify in out

"VÚB zvýšila prevádzkový zisk približne o tretinu na 274,2 milióna eur, dosiahla pomer nákladov a výnosov 46,29 % a čistý zisk 169,5 milióna eur. Kapitálová primeranosť VÚB zostala na vysokej úrovni a s hodnotou 19,21 % bola výrazne nad minimálnymi požiadavkami stanovenými Národnou bankou Slovenska," uviedla VÚB. VÚB vlani spolu s ďalšími dvoma bankami zaviedla okamžité platby pre klientov, spustila poskytovanie zelených úverov prepojených s plánom obnovy a predstavila napríklad aj bezplastové kreditné karty. Spoločnosť pokračovala aj v rozširovaní samoobslužných zón a bezhotovostných pobočiek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies