VÚB banke bude šéfovať Alexander Resch

NETKY.SK • 4 September 2013, 15:06 • 2 min
VÚB banke bude šéfovať Alexander Resch

BRATISLAVA – VÚB banka na Slovensku bude mať nového generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva. Od 1. októbra 2013 sa ním stane Alexander Resch, ktorý vo funkcii nahradí Ignacia Jaquotota.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií banky Jaquotot po 8 rokoch odchádza na ďalšiu riadiacu pozíciu v rámci skupiny Intesa Sanpaolo. Naďalej však pravdepodobne zostane vo funkcii člena Dozornej rady VÚB banky.

Alexander Resch nie je vo VÚB nováčikom. V rokoch 2008 až 2012 pôsobil ako člen jej predstavenstva a vrchný riaditeľ úseku riadenia rizík, predtým ako podpredseda Predstavenstva Consumer Finance Holding, dcérskej spoločnosti VÚB so zameraním na spotrebné financovanie. Späť na Slovensko sa vracia z Albánska, kde od septembra 2012 viedol spoločnosť Intesa Sanpaolo Bank Albania. Rozhodnutie ešte podlieha schváleniu Národnej banky Slovenska.

Rovnako ako Ignacio Jaquotot aj Alexander Resch pracuje pre Intesa Sanpaolo celú svoju kariéru. Začal v spoločnosti Bankhaus Löbbecke & Co, ktorá vtedy patrila do skupiny Intesa Sanpaolo, kde bol zodpovedný za plánovanie, kontroling a risk manažment. Na Slovensko prišiel v roku 2004 koordinovať akvizíciu skupiny spoločností splátkového predaja TatraCredit Group, ktorá sa následne transformovala na Consumer Finance Holding.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies