Vtipná tradícia: Fanúšikovia Chicaga zahádzali Quennevillov dom toaleťákom

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 17:51 • 2 min
Vtipná tradícia: Fanúšikovia Chicaga zahádzali Quennevillov dom toaleťákom

CHICAGO - Tréner hokejového klubu Chicago Blackhawks Joel Quenneville sa po víťazstve vo finále Stanleyho pohára stal obeťou vtipnej tradície miestnych fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Približne stopäťdesiat najvernejších prívržencov Blackhawks sa po víťaznom finále play-off objavilo v blízkosti domu hlavného trénera šesťnásobného víťaza zámorskej NHL. Partia fanúšikov zahádzala Quennevillov dom aj okolité prostredie toaletným papierom.

 


Fanúšikovia Blackhawks týmto spôsobom tradične oslavujú víťazstvá miestneho hokejového klubu. Michaela Nealová, ktorá žije na rovnakej ulici ako kouč Chicaga, si spomína i na predchádzajúce "vyčíňanie" fanúšikov: "Bola som doma zakaždým, keď Blackhawks v modernej histórii niečo vyhrali. Vynikajúce výsledky našich hráčov nám ponúkajú ďalšie a ďalšie možnosti na oslavy," povedala pre Chicago Tribune. 

 


Akcia mala čisto pozitívny a oslavný podtón. Rozhodne nešlo o prejav nespokojnosti s Quennevillovou častou rotáciou formácií. Dokladajú to i úsmevné fotky, ktoré vo svojom výtlačku zverejnil spomínaný denník. Nachádzala sa na nich aj prítomná policajná hliadka, ktorá však dohliadala výhradne na priechodnosť cesty pred trénerovým domom. Samotný Quenneville to taktiež zobral s humorom a fanúšikom porozdával niekoľko autogramov. 


Hokejisti Chicaga Blackhawks v pondelok získali tretí Stanleyho pohár za posledných šesť sezón. V zápase číslo šesť zdolali doma v United Centre hráčov Tampy Bay Lightning 2:0 a vyhrali finálovú sériu 4:2. Chicago triumfovalo v poslednom čase v bojoch o hokejový grál aj v rokoch 2010 a 2013, vždy bol pritom aj Marián Hossa. Pre Blackhawks je to celkovo šiesty Stanleyho pohár (1934, 1938, 1961, 2010, 2013, 2015). Na domácom ľade oslavovali Blackhawks prvýkrát po 77 rokoch, naposledy to bolo v sezóne 1937/1938. Následné tri triumfy sa zrodili na klziskách súperov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona