Vtipkár Zeman: Uťahoval si zo spiaceho Schwarzenberga

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 16:18 • 2 min
Vtipkár Zeman: Uťahoval si zo spiaceho Schwarzenberga

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman dnes v Poslaneckej snemovni rozprával na tému zahraničnej politiky, pričom si doberal svojho rivala z prezidentských volieb Karla Schwarzenberga známeho tým, že neraz pred televíznymi kamerami "zadriemal".

slovakia

left justify in out

Zeman rozoberal ich vzájomný vlečúci sa spor o vymenovanie veľvyslancov a vtom nachytal ministra zahraničných vecí s hlavou položenou na vládnej lavici. Informoval o tom český spravodajský portál Novinky.cz.

Schwarzenberg sa so Zemanom niekoľko týždňov naťahujú o vymenovanie niektorých veľvyslancov. Schwarzenberg nesúhlasí s jeho návrhom vymenovať za veľvyslankyňu na Slovensku bývalú prvú dámu Liviu Klausovú, Zeman zasa blokuje Schwarzenbergových adeptov na veľvyslancov.

Zeman v dolnej komore českého parlamentu vysvetľoval rozdiel medzi ekonomickou diplomaciou a tzv. kariérnymi diplomatmi. V jednu chvíľu sa pri prejave obzrel na ministra zahraničných vecí Schwarzenberga, ktorý práve za jeho chrbtom podriemaval, a na okamih stíchol. V sále to vyvolalo smiech a potlesk.

Na záver prejavu prezident zdôraznil, že odmieta byť "strojom" na podpisy. Poslancom povedal, že ak chceli úradníka, ktorý sa "dobre naobeduje a potom zaspí", mali si zvoliť iného prezidenta. Vtom sa znovu obzrel dozadu na ministra zahraničných vecí - ten bol už však v strehu.

Zemanove posmešky voči Schwarzenbergovi vyvolali nevôľu u členov strany TOP 09, ktorej minister zahraničných vecí predsedá. Na protest opustili počas prezidentovho prejavu rokovaciu sálu snemovne, informoval web Novinky.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies