VšZP sa dohodla s Asociáciou nemocníc na podmienečnej úprave platieb

NETKY.SK • 24 Január 2017, 18:24 • 2 min
VšZP sa dohodla s Asociáciou nemocníc na podmienečnej úprave platieb

BRATISLAVA - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa v utorok na rokovaní s Asociáciou nemocníc Slovenska dohodla na podmienečnej úprave platieb na obdobie od 1. marca do 30. júna 2017.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala hovorkyňa poisťovne Petra Balážová, výsledkom pracovných rokovaní je kompromisné riešenie. To umožní nemocniciam pokryť zvýšené náklady na mzdy zdravotníckych pracovníkov, ktoré vyplývajú z platnej legislatívy.


VšZP súhlasila s týmto riešením za podmienky, že nemocnice akceptujú opatrenia, ktoré sú súčasťou ozdravného plánu VšZP, a že do 30. júna 2017 poisťovňa získa dodatočné finančné zdroje na pokrytie zvýšených mzdových nákladov nemocníc. V prípade, že sa zdroje dodatočne nenavýšia zo strany štátu, VšZP od 1. júla 2017 pristúpi k úhradám platným k 31. decembru 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona