VšZP budú po Foraiovi viesť zvyšní dvaja členovia predstavenstva

NETKY.SK • 23 September 2015, 12:12 • 2 min
VšZP budú po Foraiovi viesť zvyšní dvaja členovia predstavenstva

BRATISLAVA - Všeobecnú zdravotnú poisťovňu budú viesť po odstupujúcom generálnom riaditeľovi Marcelovi Foraiovi zvyšní dvaja členovia predstavenstva, Antónia Borovková a Miroslav Vaďura.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Čižmáriková. Generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marcel Forai oznámil svoju abdikáciu v utorok večer. Forai tak urobil po zverejnení informácií o zmluvách medzi štátnou poisťovňou a spoločnosťami jeho blízkej príbuznej Anny Sučkovej. Zároveň požiadal Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, aby skontroloval všetky zmluvy, ktoré podpísala VšZP s firmami, v ktorých pôsobila Sučková od roku 2004.


Minister zdravotníctva SR Viliam Čislák abdikáciu šéfa najväčšej poisťovne prijal. Ako uviedol hovorca rezortu Peter Bubla, ak sa preukáže, že spomínané zmluvy boli v poriadku, Foraia vymenuje minister naspäť do funkcie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies