Vstupné kontroly do USA by sa mali skrátiť, Obama láka do krajiny turistov!

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 15:59 • 2 min
Vstupné kontroly do USA by sa mali skrátiť, Obama láka do krajiny turistov!

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama chce skrátiť čas, ktorý musia vyčkať zahraniční návštevníci pri vstupnej kontrole na amerických letiskách, aby tak podporil cestovný ruch a rast ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie Bieleho domu pred plánovanou návštevou Obamu v basketbalovej siene slávy v meste Cooperstown v štáte New York. Prezident si dal už pred dvoma rokmi za cieľ zvýšiť prílev turistov tak, aby sa Spojené štáty stali najnavštevovanejšou destináciou sveta.

 

Podľa Svetovej turistickej organizácie sú USA momentálne na druhej priečke v rebríčku top turistických destinácií, a to za Francúzskom, ktoré by chceli predbehnúť. Nárast počtu turistov by totiž Spojeným štátom pomohol vytvoriť nové pracovné miesta.

 

img

 

Prezident Obama chce preto vyzvať ministerstvo obchodu a vnútra, aby "vypracovali program na zlepšenie vstupnej procedúry" a redukciu času, ktorý musia zahraniční návštevníci vyčkať čakaním na vstupnú pasovú kontrolu na amerických letiskách.

 

Podľa údajov, ktoré má Biely dom k dispozícii, zahraničný turista utratí počas svojej návštevy v USA v priemere 4500 USD (3292,36 eura). A v roku 2013 sa počet zahraničných návštevníkov v Spojených štátoch zvýšil zhruba na 70 miliónov z 55 miliónov v roku 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies