Vstupenky na hokej budú zároveň cestovným lístkom na MHD

NETKY.SK • 15 Marec 2011, 13:53 • 2 min
Vstupenky na hokej budú zároveň cestovným lístkom na MHD

Vstupenky na hokej budú zároveň cestovným lístkom na MHD

slovakia

left justify in out

Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa pripravuje na blížiace sa majstrovstvá sveta (MS) v ľadovom hokeji posilnením mestskej hromadnej dopravy (MHD) v hlavnom meste. Okrem posilnených pravidelných spojov budú premávať aj štyri linky kyvadlovej dopravy, ktoré zimný štadión budú spájať predovšetkým na trasách od železničnej hlavnej stanice, žst. Nové Mesto, letiska, autobusovej stanice na Mlynských Nivách a od záchytných parkovísk v okrajových mestských častiach.
      Podľa generálneho riaditeľa DPB Pavla Derkaya autobusy na linkách urobia približne o 50.000 km viac oproti bežnej premávke, pričom DPB nebude môcť rátať s dákym ziskom z cestovného. Je to aj tým, že vstupenky na hokejové zápasy budú v deň stretnutia zároveň platiť aj ako cestovné lístky na všetky linky MHD. Budú inštruovaní aj revízori MHD, ktorí budú môcť byť zhovievavejší k čiernym pasažierom cestujúcim na zimný štadión. Navyše budú mať pri sebe aj cestovné lístky, ktoré budú môcť takýmto cestujúcim predávať priamo v dopravnom prostriedku.
      K zimnému štadiónu budú premávať najmä nové, veľkokapacitné autobusy. Podľa riaditeľa prevádzky a techniky DPB Bronislava Weigla grafikon bude zostavený tak, aby nespôsobil dopravný chaos v ranných a popoludňajších dopravných špičkách. DPB spolupracuje pri organizačnom zabezpečení majstrovstiev s Magistrátom Bratislavy, ako aj s Bratislavským samosprávnym krajom. Táto spolupráca sa premietne aj do informačných a propagačných materiálov, ktoré budú návštevníkov Bratislavy informovať v rôznych jazykoch, ako sa najlepšie dostať k zimnému štadiónu, na zastávkach budú vyvesené informačné plagátiky s presnou polohou, kde sa návštevník nachádza, kyvadlová doprava bude zreteľne označená tabuľkami a emblémom MS.
      V ďalšej časti dnešnej tlačovej besedy Derkay informoval, že DPB zápasí s nedostatkom financií na zabezpečenie dopravných služieb vo verejnom záujme. To spoločnosť núti, aby po schválení rozpočtu hlavného mesta Bratislavy pristúpila k zvýšeniu cestovného. Predpokladaný nárast cestovných lístkov by mal byť 20 percent. Majitelia predplatných lístkov a držitelia bratislavskej mestskej karty budú môcť čerpať zľavy vo výške 10 percent. Derkay zdraženie cestovného odôvodnil rastúcou infláciou a najmä prudkým zdražovaním vstupných energií, najmä cien nafty a zavedením spotrebnej dane na plyn.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona