Vstup Slovenskej pošty na burzu je reálny koncom budúceho roka

NETKY.SK • 17 Február 2016, 07:50 • 2 min
Vstup Slovenskej pošty na burzu je reálny koncom budúceho roka

BRATISLAVA – Slovenská pošta zvažuje vstup na burzu. Avizoval to jej generálny riaditeľ Tomáš Drucker, ktorý to označil za významný a strategický krok pre spoločnosť. Podľa neho by sa mohlo stať najskôr koncom roka 2017.

slovakia

left justify in out

Za najkľúčovejšie do budúcnosti Drucker považuje, aby sa Slovenská pošta profesionalizovala aj z hľadiska finančného riadenia, získala zdroje a reputáciu.

 

„Vstup na burzu sme identifikovali ako niečo, čo je nevyhnutné pre túto spoločnosť. Spúšťame projekt, ktorým chceme analyzovať všetko, čo je potrebné zrealizovať. Myslím si, že dnes Slovenská pošta z hľadiska finančného riadenia má na to, aby mohla vstúpiť na burzu minoritou. To neznamená vôbec hľadanie nejakého investora, ale znamená stabilizáciu,“ priblížil šéf firmy.

 

Drucker presadzuje, aby sa každý manažment spoločnosti v budúcnosti musel tvrdo podriaďovať kritériám trhu, reportovať na burzu všetky svoje zámery aj odpočty úloh.

 

„Ja očakávam, že vstup na burzu je reálny, v prípade, že sa bude pokračovať, takýto materiál vznikne a bude predložený akcionárovi a na vládu niekedy koncom budúceho roka,“ predpovedá riaditeľ Slovenskej pošty.

 

Ako dodal, mnohé poštové podniky, vrátane rakúskeho, fungujú na tomto princípe a je presvedčený, že by to zvýšilo dôveryhodnosť u verejnosti, ako aj kvalitu fungovania pošty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies