Vstávať a cvičiť

NETKY.SK • 4 Február 2015, 11:00 • 2 min
Vstávať a cvičiť

BRATISLAVA - Aj keď počasie tomu nenapovedá ani sa nenazdáme a bude tu jar. Takže budeme nosiť menej oblečenia a naše krivky budú viac na očiach.

slovakia

left justify in out

Dopriali ste si cez zimu všetky maškrty a teraz si lámete hlavu nad tým ako ste pribrali? Čo tak prestať nariekať a niečo s tým začať robiť?

 

Prestaňte sa vyhovárať na málo času. Trávite väčšinu z dňa v práci? Zacvičte si tam. Áno čítate dobre, pre svoje telo môžete niečo urobiť aj počas práce a bez toho aby to vaši kolegovia postrehli.

 

A začnite hneď ráno. Chodíte do práce autom alebo MHD? Ak to nemáte do roboty príliš ďaleko zabudnite na pohodlie a choďte pešo. Zo začiatku možno budete pociťovať únavu, no po čase budete vďačný za to ako ste si zlepšili kondičku a skrášlili postavu.

 

Aj v práci zabudnite na výťah a použite radšej schody. Za to sa vám odmení váš zadok.

 

Prestávku nevyužívajte na klábosenie s kolegami ale spravte niečo pre seba. Ak máte sedavé zamestnanie postavte sa, ponaťahujte sa, zakrúžte krkom, skloňte sa k zemi a pomaly sa vystrite. Rozkročte sa a v rýchlejšom tempe kmitajte rukami k jednej a druhej nohe, krúžte rukami. Že by sa vám v kancelárii smiali? Na toaletách ste v kabínke predsa osamote.

Počuli ste už o lopte zvanej overball? Môžete ju využiť viacerými spôsobmi. Ak si ju dáte za chrbát nielenže zlepšíte stabilitu svojho tela ale posilníte aj vnútorné svaly brucha a chrbta.

 

Ak sedíte už dlhši čas skúste si poklepkávať pod stolom nohami. Najprv striedavo jednou potom druhou a nakoniec spoločne.

 

Prechádzať sa môžete aj v kancelárii. Prestaňte byť lenivý, vstaňte a vezmite si čo potrebujete vy alebo vaši kolegovia.

 

Sedením opretý o stenu si budujeme vytrvalosť a silu nôh. Oprite sa o stenu v stoji, zohnite kolená a klesajte až do úrovne, kedy stehná nôh sú paralelné so zemou. Takto sedieť vydržte aspoň 30 až 60 sekúnd.

 

Ak práve tlačíte niekoľko stranový dokument využite aj to. Oprite sa o tlačiareň a zdvíhajte sa na špičky.

 

A ešte máme pre vás jeden tip. Vymeňte stoličku za fitloptu. Vaša chrbtica vám poďakuje. Zo začiatku to však bude chcieť trošku tréningu a trpezlivosti lebo nie každému je sedenie na fitlopte hneď pohodlné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies