Všímajme si toto a pomôžeme tým aj sami sebe

NETKY.SK • 23 Október 2020, 13:14 • 2 min
Všímajme si toto a pomôžeme tým aj sami sebe

Žijeme v pohnutej dobe, ktorá však nie je poznačená len novým koronavírusom. V spoločnosti sa nachádza veľkú množstvo ľudí, ktorí sú na pokraji zúfalstva.

slovakia

left justify in out

Pritom nejde len o tých, ktorí pre COVID-19 prišli o zamestnanie, ale aj o ľudí, ktorí trpia rôznymi zdravotnými ťažkosťami. A verejné zdravotníctvo je zamerané na rôzne typy ochorení. Pomoc odkázaným ľuďom je jednou z úloh a funkcií štátu.

 

 

Pocit šťastia

Pomôcť môžu aj jednotlivci, z čoho majú dobrý pocit užitočnosti. Hovorí sa, že láska rastie najmä rozdávaním, a tak ten, kto daruje, je odmenený pocitom šťastia.

 

Chlieb navyše

Počas každodenných problémov a ťažkostí určite nesmieme zabúdať ani na to, že sú tu aj tí slabší, ktorí sa dostali do rôznych sociálnych problémov. Niekedy možno nájdeme spôsob, ako im pomôcť aj hmotne, keď im napríklad prinesieme chlieb, ktorý vieme, že nestihneme načas spotrebovať a musel by sa neskôr vyhodiť.

 

 

Úsmev lieči

No niekedy stačí aj obyčajný úsmev, povzbudenie, pretože aj to pomáha aj v budovaní imunity a v dobe preplnenej zlými správami a pochmúrnymi tvárami, môže aj takáto zdanlivo obyčajná vec pôsobiť veľmi blahodarne. A tým, že darujeme úsmev, pomôžeme nielen svojmu okoliu, že uvidia konečne inú ako zachmúrenú tvár, ale pomôžeme aj sami sebe, lebo usmievať sa, to pôsobí dobre aj na náš organizmus.

 

Pozitívne myslenie

Optimizmus je jeden z dôležitých prostriedkov, ako si posilňovať aj vlastnú imunitu. A keď okrem úsmevu máme aj nejaké jedlo, ktoré by mohlo byť ešte použiteľné, môžeme ho namiesto odhodenia do kontajnera darovať niekomu biednemu. Napríklad vo Vrútkach sú na takéto jedlo či kozmetiku pripravené búdky, do ktorých si môžu ľudia odkázaní na pomoc iných prísť vziať jedlo, ktorí už iní nepotrebujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies