Všetkých šesť reaktorov Záporožskej jadrovej elektrárne je stále odpojených

NETKY.SK • 26 August 2022, 10:12 • 2 min
Všetkých šesť reaktorov Záporožskej jadrovej elektrárne je stále odpojených

ENERHODAR – Všetkých šesť reaktorov Záporožskej jadrovej elektrárne v meste Enerhodar je stále odpojených od elektrickej siete Ukrajiny, informovala v piatok tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Odvolala sa na oznámenie ukrajinskej štátnej jadrovej spoločnosti Enerhoatom, ktorá elektráreň spravuje. Vypnutie elektrárne, prvýkrát za takmer 40 rokov jej fungovania, spôsobili požiare údajne po delostreleckom ostreľovaní. Spoločnosť Enerhoatom však uviedla, že v neexistujú žiadne problémy so strojovým zariadením závodu alebo jeho bezpečnostnými systémami.

 

 

Enerhoatom tiež uviedol, že elektrina pre vlastné potreby elektrárne je dodávaná cez vedenie z ukrajinskej elektrickej sústavy a pracuje sa na obnovení sieťového pripojenia k dvom funkčným reaktorom elektrárne. „Aktivita okupujúcich (ruských) jednotiek spôsobila úplné odstrihnutie Záporožskej jadrovej elektrárne od siete, prvýkrát v dejinách elektrárne,“ napísal Enerhoatom vo štvrtok.

 

„Vnútorné energetické potreby jadrovej elektrárne sú aktuálne pokryté vďaka prenosovej sústave, ktorá funguje medzi jadrovou elektrárňou a Záporožskou tepelnou elektrárňou,“ dodala spoločnosť. 

 

Možno vás zaujme: ÚJD povolil spustenie tretieho bloku jadrovej elektrárne Mochovce



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies