Všetkých 13 obetí havárie autobusu v Španielsku boli ženy, 7 z nich z Talianska

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 16:48 • 2 min
Všetkých 13 obetí havárie autobusu v Španielsku boli ženy, 7 z nich z Talianska

MADRID - Pri nedeľňajšej havárii výletného autobusu, ktorý viezol účastníkov študentského výmenného programu Erasmus, zahynulo v severovýchodnom Španielsku 13 mladých žien, všetko cudziniek.

slovakia

left justify in out

Sedem bolo z Talianska, ďalej tam boli dve Nemky a po jednej študentke z Rakúska, Francúzska, Rumunska a Uzbekistanu, informoval dnes katalánsky minister vnútra Jordi Jané.

 

Reportérom tiež povedal, že obete mali od 19 do 25 rokov, uviedla tlačová agentúra AP.

 

Autobus s 57 študentmi sa vracal do Barcelony z osláv sviatku Las Fallas, ktorý sa na počesť svätého Jozefa konal v dňoch 12.-19. marca v meste Valencia.

 

Havaroval pri mestečku Freginals, približne v polovici cesty medzi Valenciou a Barcelonou.

 

Katalánski politici si dnes spoločne so zamestnancami Barcelonskej univerzity, na ktorej účastníci výmenného pobytu Erasmus študovali, uctili pamiatku obetí nehody piatimi minútami ticha.

 

Pápež František poslal miestnemu biskupovi v Španielsku kondolenčnú správu, v ktorej uviedol, že rodiny obetí utrpeli "nenahraditeľnú stratu" a ponúkol modlitby za obete a za to, aby sa zranení, medzi ktorými bola aj jedna Slovenka, rýchlo uzdravili.

 

Katalánske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že hospitalizovaných je 23 cestujúcich a vodič autobusu. Jeden z hospitalizovaných je vo veľmi vážnom stave a šesť ľudí, vrátane vodiča, vo vážnom stave.

 

Minister Jané povedal, že vodiča autobusu vyšetrujú pre možné zabitie z nedbanlivosti. Pôvodne sa zdalo, že pri havárii nebol zranený, ale v nedeľu večer ho previezli do nemocnice v meste Tortosa pre problémy s pľúcami. Jeho predvedenie pred sudcu naplánované na dnes museli odložiť.

 

Podmienky na ceste boli v čase havárie dobré a testy vodiča na prítomnosť alkoholu či drog boli negatívne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona