Všetky tri barcelonské hviezdy skórovali prvý raz od mája

NETKY.SK • 29 November 2015, 14:58 • 2 min
Všetky tri barcelonské hviezdy skórovali prvý raz od mája

BARCELONA - Barcelona aj po 13. kole najvyššej španielskej futbalovej súťaže má na čele 4-bodový náskok pred Atléticom Madrid.

slovakia

left justify in out

V Primera División triumfovala 4:0 nad druhým Realom v rade. Po deklasovaní Madridčanov v El Clásicu si v sobotu rovnako prenikavo poradila doma s Realom Sociedad San Sebastián. Medzičasom v utorok na Camp Nou v katalánskej metropole v Lige majstrov demontovala AS Rím 6:1.

Dva góly "Blaugranas" v sobotu dal Brazílčan Neymar, po jednom zásahu pripojili ďalšie juhoamerické ofenzívne klenoty - Uruguajčan Luis Suárez a Argentínčan Lionel Messi. Aj vinou takmer trojmesačného zdravotného výpadu posledného spomenutého skórovali všetci traja v jednom súťažnom zápase prvý raz od 2. mája a víťazstva 8:0 v Córdobe.

"Oni nikdy nie sú úplne spokojní, kým nedajú všetci gól. Najmä vo fáze, keď už je rozhodnuté, sa každý usiluje aspoň raz napnúť sieť. Hľadajú jeden druhého. Je to prirodzené," povedal kouč Luis Enrique. Neymar vedie poradie kanonierov "La Ligy" 2015/2016 so 14 gólmi pred Suárezom (12), rekonvalescent Messi je na hodnote 4. Od návratu po maródke skóroval trikrát v identickom počte duelov. V sobotu absolvoval 600. stretnutie v kariére.

Barcelona zvíťazila v 9 z ostatných 10 vystúpení, pri októbrovej senzačnej pohárovej bezgólovej remíze na pôde Villanovense vyrukovala s extrémne pozmenenou zostavou oproti bežnej. Odvtedy nazbierala šesť triumfov za sebou pri skóre 22:1. San Sebastiánu sa už druhý raz revanšovala za januárovú prehru 0:1 z jeho pôdy, Real Sociedad vtedy ešte viedol David Moyes.

"Musíte sa spýtať našich súperov, či v nich vzbudzujeme strach," vyhlásil Luis Enrique. San Sebastián pod taktovkou Eusebia Sacristána, bývalého hráča aj člena trénerského štábu Barcelony, odvážne vytiahol vysoké napádanie, tým len otvoril priestor ostrostrelcom favorita. "Čakali sme, že na nás budú vyvíjať tlak v hĺbke poľa. Víťazstvo je dôležité vzhľadom na ťažkosti, ktoré nám privodili. Poradili sme si s tým," skonštatoval Neymar. Barcelona v lige najbližšie bude hrať v sobotu 5. decembra o 20.30 h na trávniku Valencie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies