Všetky telefóny s operačným systémom Android sú ohrozené: Radšej nečítajte správy od neznámeho čísla

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 10:29 • 2 min
Všetky telefóny s operačným systémom Android sú ohrozené: Radšej nečítajte správy od neznámeho čísla

BRATISLAVA – Telefóny, ktoré majú operačný systém Android sú ohrozené. Ohrozuje ich nový malware, ktorý hackeri schovávajú do MMS-ky. Ak si správu na telefóne otvoríte, bude mať nad ním hacker plnú kontrolu.

slovakia

left justify in out

Ide o jedno z najväčších bezpečnostných ohrození, akému Android vo svojej histórii čelil. V ohrození sú všetky dáta v telefóne, a preto treba dávať pozor, čo otvárate.

 

Ide o globálnu hrozbu pretože 80/ všetkých smartfónov má práve operačný systém Android.

 

„V tejto chvíli považujeme všetky zariadenia s Androidom za ohrozené,“ povedal pre časopis Forbes Joshua Drake z Zimperium zLabs.

 

Ako malware funguje?

Hackerovi stačí, že pozná vaše číslo. Pošle vám MMS-ku s videoprílohou. Nástroj Stagefright, ktorý prehráva videá načíta aj škodlivý kód, vďaka ktorému má hacker prístup ku všetkým dátam vášho telefónu.

 

Ak však používate na svojom telefóne aplikáciu Google Hangouts, správu nemusíte ani otvoriť a hacker sa vám dokáže okamžite nabúrať do telefónu.

 

Škodlivý kód môže navyše využívať aj oprávnenie následne napadnutých nástrojov, a v podstate tak reťaziť svoje pole pôsobnosti. V prípade testovaných modelov Samsung Galaxy S4 a LG Optimus Prime tento škodlivý proces mohol bežať so všetkými systémovými oprávneniami, takže mal prístup k najrôznejším funkciám telefónov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies