Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné

NETKY.SK • 27 Február 2018, 07:47 • 2 min
Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, informuje Slovenská správa ciest.

slovakia

left justify in out

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, na strednom a východnom Slovensku miestami pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do troch, niekde do štyroch až piatich centimetrov.

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, okrem HP Besník, Vrchslatina, Súľová, Huty a Vernár, kde je povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do dvoch centimetrov. Na HP Herlianske Sedlo je utlačený sneh hrúbky do piatich centimetrov.

Upozornenie pre vodičov:

Pozor na zľadovatený sneh hrúbky tri centimetre na ceste II/578 Skalka - Kremnica. Na cestách II/520 Stará Bystrica - hr. okr. CA/NO, II/526 hr. okr. DT/PT - Kokava nad Rimavicou, II/537 Podbanské - Tatranská Polianka, II/538 Tatranská Štrba - Štrbské Pleso, II/539 Mengusovce - Vyšné Hágy, III/3064 Svit - Tatranská Polianka a na cestách III. triedy v oblastiach Levoča, Žiar nad Hronom, Kremnica, Kokava nad Rimavicou a Tatranská Štrba je miestami zľadovatený sneh do dvoch centimetrov.

Na úsekoch ciest v okresoch Levoča, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Poprad, Kežmarok a Prešov a na cestách I/66 HP Besník, I/66 Valkovňa - Pusté Pole a III/2687 Šumiac sa v dôsledku silného vetra tvoria snehové jazyky a záveje.

Na HP Vrchslatina sú potrebné snehové reťaze pre vozidlá nad 10 m celkovej dĺžky!

Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetku dopravu.

HP Šútovce (cesta III/1774) je uzatvorený pre vozidlá nad 10 m dĺžky.

Cesty II/549 Úhorná - Krásnohorské Podhradie a III/3227 Hrabušická Píla - Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú v zimnom období neudržiavané.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies