Všetky psy v Anglicku musia mať od roku 2016 mikročipy

NETKY.SK • 7 Február 2013, 08:05 • 2 min
Všetky psy v Anglicku musia mať od roku 2016 mikročipy

Všetky psy v Anglicku musia mať od roku 2016 mikročipy - Zaujímavosti Britské úrady dnes oznámili, že všetky psy v Anglicku budú musieť mať od roku 2016 implantované mikročipy. Podľa britského ministerstva životného prostredia tieto čipy pomôžu vrátiť maj

slovakia

left justify in out

imgBritské úrady dnes oznámili, že všetky psy v Anglicku budú musieť mať od roku 2016 implantované mikročipy.

Podľa britského ministerstva životného prostredia tieto čipy pomôžu vrátiť majiteľom stratené alebo ukradnuté domáce zvieratá, podporia starostlivosť o zvierať a znížia tlak na útulky, informovala agentúra AP.

Mnoho majiteľov domácich zvierat v Británii už necháva vložiť čipy pod kožu psom, mačkám, králikom či koňom, aby mali prehľad o svojich miláčikoch.

Ministerstvo životného prostredia uviedlo, že 60 percent z ôsmich miliónov psov v Británii, ktoré sa chovajú ako domáce zvieratá, už má mikročipy. Tie možno zosnímať a zistiť tak, kto je ich majiteľom.

Táto možnosť sa však o tri roky stane v povinnosťou. Majiteľom, ktorí odmietnu mikročipy pre svoje psy, hrozia pokuty do 500 libier (581 eur).
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies