Všetky predajne sa na Štedrý deň napoludnie zatvoria

NETKY.SK • 23 December 2016, 09:32 • 2 min
Všetky predajne sa na Štedrý deň napoludnie zatvoria

BRATISLAVA – Posledné predvianočné nákupy darčekov či potravín na prípravu večere musia ľudia stihnúť najneskôr predpoludním 24. decembra. Už tradične totiž platí úprava v Zákonníku práce, podľa ktorej nemôžu zamestnanci v obchodoch pracovať na Štedrý deň po 12.00 h.

slovakia

left justify in out

Pracovníci v predajniach tak musia dovtedy ukončiť všetku svoju prácu, poupratovať či uzatvoriť pokladnice. To znamená, že obchody sa na Slovensku v tento deň zatvoria ešte pred 12.00 h, teda napríklad o 11.30 h či o 11.00 h.

 

Následne v piatok 25. decembra budú všetky obchody zatvorené počas celého dňa a rovnako aj v piatok 1. januára 2017. Výnimka platí len pre lekárne a benzínové pumpy, predajne na letiskách či rôzne obchody so suvenírmi.

 

Uvedené opatrenie funguje na Slovensku už od roku 2009. Podľa predsedu Odborového zväzu pracovníkov obchodu a cestovného ruchu Jozefa Zadňana ho vítajú najmä matky s deťmi, ktoré v predajniach pracujú. Takmer 80 % zamestnancov v obchodoch totiž tvoria ženy. S dodržiavaním tohto opatrenia podľa Zadňana nie je problém, obchody ho rešpektujú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona