Všetky predajne budú na Veľkonočnú nedeľu zatvorené

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 15:01 • 2 min
Všetky predajne budú na Veľkonočnú nedeľu zatvorené

BRATISLAVA - Všetky obchody budú opäť počas Veľkonočnej nedele (20. 4.) zatvorené. Prikazuje im to Zákonník práce, ktorý práve počas tohto sviatku neumožňuje zamestnávať ľudí v obchodoch.

slovakia

left justify in out

Tak ako musia byť predajne zatvorené na Nový rok, od 12.00 h na Štedrý deň a celý Prvý sviatok vianočný, platí toto pravidlo aj pre Veľkonočnú nedeľu.
     

Výnimkou sú len napríklad čerpacie stanice či predajne na letiskách, vlakových alebo autobusových staniciach. Otváracie hodiny počas zvyšných sviatočných dní už však záležia len od jednotlivých predajní. 
     

Napríklad reťazec Tesco bude mať v sobotu (19. 4.) veľké hypermarkety otvorené do 22.00 h, malé hypermarkety, supermarkety a expresy budú fungovať podľa riadnych otváracích hodín. Počas Veľkonočného pondelka (21. 4.) otvorí spoločnosť tieto predajne o 8.00 h a pôjdu podľa bežných otváracích hodín. Obchodný dom v Bratislave však bude otvorený od 10.00 do 20.00 h a obchodné domy v Košiciach, Žiline, a Prešove budú v tento deň zatvorené.
     

Reťazec Kuafland má počas soboty otvorené predajne tradične od 7.00 do 22.00 h a na Veľkonočný pondelok od 7.00 do 18.00 h. Spoločnosť Billa má zase väčšinu predajní v pondelok otvorenú ako v nedeľu. 
     

Počas veľkonočných sviatkov bude pre ľudí otvorených aj niekoľko pobočiek pôšt. V piatok (18. 4.) to bude desať pobočiek v piatich mestách. A to v Bratislave, Žiline, Nitre, Skalici a v Kežmarku. V pondelok (21. 4.) budú zase otvorené štyri pobočky v hlavnom meste.
     

Otvorené budú aj niektoré pobočky bánk. Napríklad VÚB banka bude mať v sobotu otvorených 19 pobočiek po Slovensku a v pondelok to budú dve pobočky. Jedna v Bratislave, druhá v Košiciach. Slovenská sporiteľňa bude mať v piatok a v sobotu otvorené pobočky vo veľkých nákupných centrách tak ako obvykle. Počas Veľkonočnej nedele a pondelka budú všetky pobočky banky zatvorené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona