Všetky daňové podvody, ktoré vlani vyšetrovala NAKA, sa týkali DPH

NETKY.SK • 14 Január 2014, 12:49 • 2 min
Všetky daňové podvody, ktoré vlani vyšetrovala NAKA, sa týkali DPH

BRATISLAVA - Všetky prípady daňových podvodov, ktoré v minulom roku vyšetrovala Národná kriminálna agentúra (NAKA), sa týkali podvodov s daňou z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z údajov NAKA.

slovakia

left justify in out

Z týchto daňových podvodov vlani obvinili 134 ľudí. Národná jednotka finančnej polície, ktorá patrí pod NAKA, spolupracuje pri odhaľovaní podvodov s DPH s finančnou správou. Kriminálna agentúra v štatistike uvádza, že vďaka tejto spolupráci bolo zachránených takmer 60 miliónov eur, ktoré páchatelia požadovali vyplatiť na základe podvodne uplatňovaných nadmerných odpočtov DPH.

NAKA vznikla 1. decembra 2012 zlúčením Úradu boja proti korupcii a Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Až v týchto dňoch však vyhodnocuje svoj prvý rok existencie. Okrem Národnej jednotky finančnej polície sú jej súčasťou aj Národná protikorupčná jednotka, Národná protizločinecká jednotka, Národná protidrogová jednotka, Finančná spravodajská jednotka a Jednotka operatívneho nasadenia. Riaditeľom NAKA je Daniel Goga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies