Všetko o Ripple blockchaine

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 09:15 • 2 min
Všetko o Ripple blockchaine

Kryptomeny sa v priebehu času stali pomerne obľúbenými. Je to z dôvodu, že spôsobili revolúciu v celkovej koncepcii obchodovania. Takmer všetky kryptomeny ponúkajú vysoký stupeň bezpečnosti, spoľahlivosti a škálovateľnosti. Ich rastúca hodnota spôsobila, že sa stali obľúbenými. V súčasnosti vládne inštitúcie, banky a spoločnosti poskytujúce platby prechádzajú adaptáciou pri zavádzaní cezhraničným platieb týmto systémom. Všetky kryptomeny sú založené na technológii blockchainu. Je to technológia, v ktorej je každý blok spojený s ďalším nasledujúcim blokom a predstavuje konkrétnu transakciu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ripple blockchain

 

Ripple je jedna z TOP piatich kryptomien na celom svete. Jednou zo zaujímavých funkcií Ripplu je, že funguje aj ako platobná platforma pre rýchle spracovanie cezhraničných transakcií. Ripple spôsobil revolúciu globálnych systémov na prevod peňazí tým, že znižuje náklady a čas týchto transakcií. Pri tradičných systémoch prevodu peňazí trvá transakcia päť až osem dní, kým sa dokončí transakcia. Bitcoin bol prvá vrcholová kryptomena, ktorá tento čas znížila na takmer hodinu. Ripple používa najnovšiu technológiu blockchainu a znížil čas iba na štyri sekundy. Znamená to, že globálne transakcie sa dokončia za štyri sekundy pomocou funkcie Ripple.

 

Ripple XRP a RippleNet boli vytvorené v roku 2012 s cieľom uľahčiť prevod peňazí a iných aktív v krátkom čase. Ripple XRP je tiež škálovateľný. Dokáže spracovať 1 500 transakcií za sekundu. Vďaka jeho rýchlosti a škálovateľnosti sa k jeho platforme pripojilo viac ako 100 spoločností. Jednou z typických funkcií Ripplu je, že môžete používať jeho platformu bez toho, aby ste vlastnili menu XRP.

 

Ďalšou veľmi fascinujúcou zaujímavosťou Ripplu je, že v roku 2017 došlo k nárastu jeho hodnoty o približne 35 000 %. Je to najväčší nárast všetkých kryptomien na svete. Mena prekonala svoj cenový strop a dosiahla hodnotu 3.6 USD v prvom januárovom týždni tohto roka. Väčšina expertov na kryptomeny je toho názoru, že Ripple by v roku 2018 mohol dosiahnuť značný nárast svojej hodnoty. Niektorí dokonca tvrdia, že rok 2018 bude rok Ripplu. Ich predpovede sa zdajú čoraz viac pravdepodobné, pretože stále viac a viac spoločností sa pripája k Ripple blockchainu.

 

Ripple sa tiež stáva populárnym, pretože spoločnosť má vo vlastníctve 55 miliárd tokenov XRP. Skôr sa investori obávali budúcnosti meny. Ale toto vlastníctvo finančných prostriedkov upokojilo investorov a stále viac a viac ľudí do Ripplu investuje. Je vhodné spomenúť, že spoločnosť podpísala 55 zmlúv. Zmluvy sa týkajú dohody, že každý mesiac spoločnosť uvoľní 1 miliardu XRP do obehu. Inými slovami, ponuka XRP sa každý mesiac zvyšuje.

 

Jeden z hlavných rozdielov medzi Ripple a inými kryptomenami je technológia blockchain, ktorú tieto meny používajú. Ripple skutočne používa protokol namiesto blockchainu pre prevod peňazí. Tiež je Ripple založený na verejnej databáze, ktorá je prepojená s rôznymi validujúcimi servermi.

 

Hlavný cieľ Ripple & XRP

 

Oficiálne zdroje spoločnosti hovoria, že hlavným cieľom Ripplu je prevziať trh s pomocou inovatívnych technológií. Jednoducho povedané, chcú dominovať trhu s kryptomenami tým, že uľahčujú cezhraničné platby. To je dôvod, prečo sa mnohé firmy na prevod peňazí pripojili k Ripplu. Protokol Hashtree od Ripplu umožňuje tieto prevody peňazí. Spojenie rastúceho počtu bánk a finančných inštitúcií do spoločnosti Ripple núti tvorcov zvýšiť počet transakcií za sekundu na 50 000.

 

Ripple tiež plánuje používať XRP ako hlavnú menu na ďalšie uľahčenie cezhraničných transakcií v čo najkratšom čase. Špecialisti z tejto oblasti zastávajú názor, že hodnota Ripplu by sa neznížila, ak by sa zrušila mena XRP. Je to preto, že väčšina globálnych platobných spoločností a bánk používa ich protokol pre cezhraničné platby.

 

Ripple XRP je možné uložiť aj v peňaženke. Na začiatku spoločnosť poskytla investorom internetovú platformu na nákup, predaj a ukladanie mincí. Zaviedla vlastnú peňaženku XRP. Po roku 2016 spoločnosť prerušila peňaženku a dohodla sa s Gatehubom na uložení mincí XRP.

 

Ripple je tiež atraktívna kryptomena, pretože je celkom ľahké nakupovať, predávať a obchodovať s ňou. Takmer všetky veľké kryptoburzy na svete zaradili Ripple do svojich obchodných aktivít. Po vytvorení účtu a poskytnutí správnej adresy peňaženky si Ripple môžete jednoducho kúpiť. Odporúča sa, že by ste mali vždy kontaktovať spoločnosť Ripple priamo, ak ste nezávislou finančnou inštitúciou. Pre individuálnych investorov je Ripple XRP dostupný prostredníctvom mnohých digitálnych kryptobúrz na celom svete.

 

Jednou z výhod použitia Ripple XRP je to, že je oveľa bezpečnejší ako mnoho iných kryptomien. Všetky transakcie, ktoré sa uskutočňujú na platforme spoločnosti Ripple, sa zaznamenávajú v otvorenej decentralizovanej knihe. 24 hodinová podpora inžinierov a expertov na blockchain zabezpečuje jeho nepretržitú aktualizáciu.

 

XRP pracuje aj s mnohými fiat menami na niektorých kryptoburzách. To umožňuje výmenu Ripple XRP s inou digitálnou menou. Rastúci počet bánk, finančných inštitúcií a firiem na prevod peňazí ukazuje, že Ripple je najväčšou kryptomenou budúcnosti. To je dôvod, prečo čoraz viac kryptobúrz zaraďuje Ripple na svoju platformu.

 

Na záver môžeme povedať, že Ripple XRP bude prostredníctvom svojich inovatívnych technológií ďalej spôsobovať revolúciu v cezhraničných platbách. Zbavuje sa úlohy sprostredkovateľov v cezhraničných transakciách, ktoré vyžadujú veľa času a nákladov na spracovanie. Teraz môžu finančné inštitúcie spracovať svoje transakcie v priebehu niekoľkých sekúnd a to sa ukazuje ako veľmi užitočné pri rozširovaní podnikov. Generálny riaditeľ spoločnosti Ripple Brad Garlinghouse je presvedčený, že v dôsledku rýchlosti, spoľahlivosti a bezpečnosti cezhraničných transakcií bude Ripple predbiehať všetky ostatné kryptomeny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies