Vsetín vraj hodlá odkúpiť licenciu od Piešťan

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 12:46 • 2 min
Vsetín vraj hodlá odkúpiť licenciu od Piešťan

VSETÍN - Hokejový Vsetín podniká potrebné kroky, aby od budúcej sezóny mohol štartovať v najvyššej slovenskej súťaži Tipsport lige.

slovakia

left justify in out

Klub z Lapača podľa serveru iSport.cz hodlá kúpiť licenciu od Piešťan, musí však zohnať potrebné financie. Pre slovenské kluby vraj účinkovanie Vsetína v súťaži nie je prekážkou. "Je to stále päťdesiat na päťdesiat. Nechceme do toho ísť pre dvojmesačnú slávu a za pol roka skrachovať," uviedol konateľ VHK Vsetín Daniel Tobola.

Vsetín v 90. rokoch kraľoval v českej extralige, získal v nej šesť majstrovských titulov. Dres tímu si obliekali také české hokejové veličiny ako Pavel Patera, Martin Procházka, Jiří Dopita, Jan Tomajko, Radek Bělohlav, Roman Čechmánek, Tomáš Sršeň, Michal Broš, Rostislav Vlach, Antonín Stavjaňa či slovenskí útočníci Roman Stantien, Ján Pardavý alebo Oto Haščák. VHK momentálne doma pôsobí len v II. lige, teda tretej najvyššej českej súťaži. "Vsetín je hokejové mesto. Na finále play-off II. ligy sme mali vypredaný štadión. Ak v meste, ktoré má 30-tisíc obyvateľov, príde päť a pol tisíc na hokej, o niečom to svedčí. Na Slovensku by sme istotne nevyhlásili útok na titul, ale náš divák je náročný a nechceli by sme byť len do počtu," uviedol nedávno Daniel Tobola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona