Všetci z Francúzska do Aare, Zuzulová už v sobotu, Žampa dvakrát

NETKY.SK • 11 December 2014, 10:51 • 2 min
Všetci z Francúzska do Aare, Zuzulová už v sobotu, Žampa dvakrát

AARE - Pre nepriaznivé podmienky vo francúzskych Alpách sa všetky tohtotýždňové preteky Svetového pohára v alpskom lyžovaní uskutočnia vo Švédsku. V tradičnom majstrovskom rezorte sa predstavia aj slovenskí reprezentanti Veronika Velez-Zuzulová a Adam Žampa.

slovakia

left justify in out

Vedenie Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) ešte minulý týždeň presunulo súťaže z Val d'Isere, v renomovanom francúzskom stredisku sa mali cez víkend 13. a 14. decembra ísť obrovský a špeciálny slalom mužov. Aj ženy mali mať v rovnakých dňoch v Courchevel na programe obe točivé disciplíny a keďže aj tejto náhradnej organizácie sa chopili na severe Európy, zmenil sa celý program. V piatok sú na programe oba "obráky", ženský v časoch 10.00 a 13.00, následne štartujú muži pod umelým osvetlením. V prvom kole (16.00) sa predstaví Žampa a pokúsi sa kvalifikovať do najlepšej 30-ky druhého (19.00). V nedeľu podobne v slalome (10.30/13.30). V sobotu ide v treťom slalome sezóny (9.30/12.30) Velez-Zuzulová, ktorá podľa informácie jej manažéra trénuje v Aare už od začiatku týždňa po tom, ako v Aspene pre problémy s kolenom vynechala druhé preteky zimy.
      

Z Aare by sa Velez-Zuzulová mala presunúť do švajčiarskych Álp a spolu s Petrou Vlhou i Barbarou Kantorovou štartovať v pondelok a utorok v súťažiach Európskeho pohára. V pretekoch rovnakej kategórie sa na budúci týždeň v Taliansku predstavia najprv Matej Falat a neskôr Adam i Andreas Žampovci.          



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies