Všetci vojaci môžu od januára získať stopercentné príplatky

NETKY.SK • 25 September 2015, 11:49 • 2 min
Všetci vojaci môžu od januára získať stopercentné príplatky

BRATISLAVA – Príplatky k platu až do výšky 100 percent budú môcť získať všetci príslušníci Ozbrojených síl (OS) SR. Vyplýva to z nového zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov, ktorý dnes schválili poslanci Národnej rady SR. Pôvodne sa počítalo s tým, že takéto príplatky budú môcť získať iba vojenskí tajní, všetkých vojakov do toho zahrnul pozmeňujúci návrh.

slovakia

left justify in out

"Dnes aj pri bezpečnostnej situácii, ktorá je vo svete, možno takýto nástroj v zákone budeme v budúcnosti potrebovať, aby sme vedeli tých, ktorí budú pôsobiť v prostredí, v ktorom naozaj nasadzujú svoj život, aj nejakým spôsobom materiálne ohodnotiť," uviedol na margo zmeny minister obrany Martin Glváč (Smer-SD). Podľa jeho slov podobné príplatky majú aj policajti či príslušníci Slovenskej informačnej služby. Jednou z podmienok na získanie takéhoto príplatku bude napríklad ohrozenie života.

 

Stopercentný príplatok sa bude vzťahovať na profesionálneho vojaka, ktorý bude plniť úlohy spojené s vysokou mierou ohrozenia života, zdravia alebo s inými závažnými rizikami či mimoriadnou psychickou záťažou. Výšku príplatku ustanoví služobný predpis, ktorý vydáva hlavný služobný úrad. Jeho vedúcim je minister obrany, teda v závislosti od zdrojových možností rezortu bude minister rozhodovať o konkrétnej výške príplatku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies