Všetci účastníci Afrického pohára národov sa povinne podrobia testom na ebolu

NETKY.SK • 14 Január 2015, 14:22 • 2 min
Všetci účastníci Afrického pohára národov sa povinne podrobia testom na ebolu

MALABO - Všetci účastníci blížiaceho sa Afrického pohára národov vo futbale sa budú musieť po príjazde do dejiska podujatia Rovníkovej Guiney podrobiť testom na vírusové ochorenie ebola.

slovakia

left justify in out

Vo svojom oficiálnom stanovisku, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters, to v stredu oznámila Konfederácia afrického futbalu (CAF).
     

Testovanie sa uskutoční v hlavnom meste krajiny Malabo. Každý, u koho sa prejavia náznaky ochorenia alebo sa odmietne podrobiť testom, bude umiestnený do 21-dňovej karantény.

     

Smrtiaci vírus ebola si v západnej časti Afriky vyžiadal doteraz viac ako 8000 obetí na životoch, najviac sú postihnuté Libéria, Sierra Leone a Guinea. Africký pohár národov sa mal pôvodne uskutočniť v Maroku, ale zo strachu pred ebolou severoafrická krajina požiadala o preloženie turnaja na iný termín. CAF to odmietla a organizovanie pridelila Rovníkovej Guiney.
     

Turnaj odštartuje úvodnými zápasmi v sobotu, finále je na programe 8. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies