Všetci poslanci KDH pôjdu hlasovať a povedia 3x áno

NETKY.SK • 4 Február 2015, 12:34 • 2 min
Všetci poslanci KDH pôjdu hlasovať a povedia 3x áno

BRATISLAVA – Všetci poslanci KDH v NR SR sa v sobotu zúčastnia na referende a budú v ňom hlasovať na tri otázky trikrát áno.

slovakia

left justify in out

Ako povedal predseda KDH Ján Figeľ dnes na tlačovej besede, hlasovanie trikrát áno je vyjadrením podpory manželstvu a výchove detí, čo je povinnosť rodičov. „Kresťanskí demokrati budú hlasovať trikrát áno za rodinu a budúcnosť Slovenska,“ povedal Figeľ.

 

Predseda KDH sľubuje, že kresťanskí demokrati budú napomáhať rodinnej politike, aby sa jej darilo po každej stránke. Rodina je podľa neho pre kresťanských demokratov základnou hodnotou, programovou prioritou. „Rodina je pre nás cestou, cieľom a kritériom pre správu vecí verejných,“ zdôraznil. 

 

Referendum o ochrane rodiny sa bude konať v sobotu od 7:00 do 22:00. Uskutoční sa na základe petície Aliancie za rodinu. Tí, čo prídu k referendovým urnám, budú môcť odpovedať na tri otázky: 1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou? 2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova? 3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom vyučovania?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies