Všetci obvinení vo futbalovej kauze sa ku korupcii priznali

NETKY.SK • 14 September 2013, 17:26 • 2 min
Všetci obvinení vo futbalovej kauze sa ku korupcii priznali

BRATISLAVA - Z podplácania polícia obvinila bývalých hráčov I. Žigu, R. Ráka a M. Dirnbacha. Z prijímania úplatku sú obvinení aj ďalší súčasní dunajskostredskí futbalisti - M. Dian, T. Huber a M. Božoň.

slovakia

left justify in out

Všetci siedmi obvinení v korupčnej futbalovej kauze, ktorých stíha slovenská polícia, sa v plnom rozsahu priznali. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.
Polícia ešte v piatok (13.9.) navrhla jedného z nich stíhať väzobne. Hovorkyňa informovala, že prokurátor ÚŠP žiadosti polície nevyhovel. ""Prokurátor návrhu vyšetrovateľa nevyhovel, pretože nezistil žiadne konkrétne skutočnosti, ktoré by takýto návrh odôvodňovali," povedala Predajňová.

Akcia prebiehala v Česku aj na Slovensku

Polícia obvinila z podplácania bývalých hráčov Ivana Ž., Róberta R. a Mariána D. Z prijímania úplatku sú obvinení dunajskostredskí futbalisti Michal D., Ivan H., Tomáš H. a Marek B. Sprostredkovatelia úplatkov mali ovplyvňovať zápasy aj v Českej republike. "Podľa doterajšieho dokumentovania svojou činnosťou ovplyvnili najmenej 19 futbalových zápasov," povedal 12. septembra prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.
Zaisťovacia policajná akcia prebehla v Českej republike aj na Slovensku 11. septembra. Policajti zadržali 18 ľudí, z toho šesť v SR, ostatných v Česku. Pri domových prehliadkach zaistili 49.000 eur v hotovosti a techniku na mobilnú komunikáciu. Obvineným z podplácania hrozí väzenie na dva až päť rokov, obvineným z prijímania úplatku tri až osem rokov za mrežami. Gašpar zdôraznil, že na Slovensku ide o prvý odhalený prípad korupcie, ktorý mala spáchať organizovaná skupina. Na vrchole pyramídy podľa polície stojí osoba, ktorá sa nachádza v Ázii a online uzatvárala stávky na zmanipulované futbalové zápasy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies