Všeobecná zdravotná poisťovňa neplánuje za ukončené hospitalizácie platiť nemocniciam viac ako jej konkurencia

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 14:42 • 2 min
Všeobecná zdravotná poisťovňa neplánuje za ukončené hospitalizácie platiť nemocniciam viac ako jej konkurencia

BRATISLAVA - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) neplánuje za ukončené hospitalizácie platiť nemocniciam viac ako jej konkurencia. Vyplýva to z návrhu nových zmluvných podmienok, ktorý mala štátna poisťovňa zaslať Asociácii nemocníc Slovenska (ANS), združujúcej 57 malý a stredných nemocníc.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa v ňom podmienka, že ak zdravotnícke zariadenie bude mať s inou zdravotnou poisťovňou dohodnutú nižšiu cenu za ukončenú hospitalizáciu, ako má s VšZP, štátna poisťovňa uhradí zdravotnú starostlivosť poskytnutú jej poistencovi cenou konkurencie. "Považujeme za korektné, ak sa v čase zvýšených požiadaviek na financovanie nemocníc budú na ňom podieľať všetky zdravotné poisťovne,“ reagovala hovorkyňa VšZP Dana Gašparíková.

Návrh na prípadnú úpravu podmienok VšZP predostrela na rokovaní s ANS a na individuálnych rokovaniach s nemocnicami, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva zdravotníctva. Gašparíková pritom podotkla, že zmluvné podmienky sú vždy výsledkom vzájomnej dohody oboch strán. Návrh zaslaný asociácii má však obsahovať klauzulu o tom, že ak nemocnice nebudú súhlasiť s návrhom štátnej poisťovne, tá zruší zmluvu s oddelením alebo vypovie zmluvu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. "Návrh VšZP na prípadnú úpravu zmluvných podmienok sa týka len cenových podmienok , teda cien, za aké bude VšZP nakupovať zdravotnú starostlivosť,“ uviedla Gašparíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies