Vrtuľníky NATO prekročili hranice a zaútočili v Pakistane

NETKY.SK • 27 September 2010, 11:16 • 2 min
Vrtuľníky NATO prekročili hranice a zaútočili v Pakistane

Vrtuľníky NATO prekročili hranice a zaútočili v Pakistane

slovakia

left justify in out

img

Dva vrtuľníky medzinárodných síl ISAF pôsobiacich v Afganistane zabili pri cezhraničnej akcii na území Pakistanu 30 povstalcov. Informoval o tom v nedeľu hovorca jednotky vedenej NATO.
      Útok uskutočnili dva bojové vrtuľníky Apache v piatok po tom, čo povstalci zaútočili na odľahlé afganské bezpečnostné stanovište v provincii Chóst.
      Hovorca ISAF seržant Matt Summers odmietol konkretizovať, ktoré krajiny sa na akcii podieľali. Spojené štáty sú však jediným členom ISAF, ktorý používa stroje Apache a vo východnom Afganistane majú najviac vojakov, uviedla agentúra Reuters.
      USA pravidelne používajú bezpilotné lietadlá na raketové útoky v afgansko-pakistanskom pohraničí, ktoré je útočiskom pre militantné skupiny vrátane afganského Talibanu, uskutočňujúce cezhraničné útoky zo severozápadného Pakistanu. Avšak cezhraničné akcie spojencov s použitím pilotovaných lietadiel sú veľmi zriedkavé.
      Podľa ISAF posádky vrtuľníkov pri nálete dodržali všetky pravidlá boja. Žiadni civilisti neboli zabití ani zranení.
      V rovnakej oblasti zasahovali v sobotu dva vrtuľníky Kiowa, pričom zabili najmenej štyroch povstalcov. Hovorca ISAF však nepotvrdil, či aj tieto helikoptéry prekročili hranice.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies