Vrtuľníky leteli na pomoc zraneným v ťažko dostupných terénoch

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 07:18 • 2 min
Vrtuľníky leteli na pomoc zraneným v ťažko dostupných terénoch

BRATISLAVA - Bratislavská posádka leteckých záchranárov letela dnes popoludní na pomoc 6-ročnému chlapcovi k najvyššiemu vrchu Malých Karpát Záruby pri obci Smolenice.

slovakia

left justify in out

Počas turistiky spadol z výšky približne troch metrov, pričom utrpel poranenie driekovej časti chrbtice a povrchové odreniny na hlave.

Lekár bol podľa Zuzany Hopjakovej z vrtuľníkovej záchrannej služby ATE po prílete do určenej oblasti spustený k zranenému chlapcovi pomocou lanovej techniky. Po podaní neodkladnej liečby a zafixovaní do transportného vaku bol z terénu evakuovaný a počas medzipristátia preložený na palubu vrtuľníka. Následne smerovali leteckí záchranári s chlapcom do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

Pomáhať ďalšiemu zranenému leteli aj záchranári zo Žiliny. 26-ročný muž spadol v lesnom teréne v Zázrivej v okrese Dolný Kubín z motokrosovej motorky, pričom utrpel zlomeninu dolnej končatiny v oblasti stehna a zlomeninu kľúčnej kosti. Aj v tomto prípade išlo o ťažko dostupný terén, v ktorom použili leteckí záchranári taktiež lanovú techniku. Po dosiahnutí pacienta mu lekár poskytol prvotné zdravotné ošetrenie, zranenia zafixoval a po evakuácií z terénu bol v stabilizovanom stave letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice v Žiline.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies