Vrtuľník s prezidentom mal problémy, nikto sa ale nezranil

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 09:50 • 2 min
Vrtuľník s prezidentom mal problémy, nikto sa ale nezranil

TEHERÁN - Dosluhujúci iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád neutrpel pri nedeľňajšom núdzovom pristaní jeho vrtuľníka žiadne zranenia. Jeho kancelária síce informovala o nehode, bližšie podrobnosti však neuviedla.

slovakia

left justify in out

Prezident islamskej republiky bol na ceste do horského regiónu na severovýchode krajiny, kam išiel otvoriť vládny projekt. "Helikoptéra vezúca doktora Ahmadínedžáda a niekoľko predstaviteľov krajiny mala problémy, no pilotovi sa podarilo bezpečne pristáť. S Božou pomocou sa nik nezranil, pričom po inaugurácii projektu sa prezident vrátil do Teheránu autom," píše stránka iránskeho prezidenta.

Ahmadínedžádov druhý prezidentský mandát vyprší v auguste, pričom o jeho nástupcovi rozhodnú budúcotýždňové voľby. Rada strážcov z niekoľkých stoviek uchádzačov povolila kandidovať iba ôsmim, pričom zo súboja vypadlo viacero významných osobností. Nástupca Ahmadínedžáda, ktorý sa preslávil kontroverznými slovnými útokmi najmä na účet Izraela a USA, bude čeliť viacerým veľkým výzvam, a to najmä v oblasti ekonomiky. Tá je v zlom stave aj pre sankcie, ktoré na Irán uvalilo medzinárodné spoločenstvo pre jeho sporný jadrový program.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies