Vrtuľník letel na pomoc lyžiarom do Roháčov a na Makov

NETKY.SK • 19 Február 2018, 18:13 • 2 min
Vrtuľník letel na pomoc lyžiarom do Roháčov a na Makov

ŽILINA – Záchranársky vrtuľník zo Žiliny letel dnes na pomoc lyžiarom do Roháčov a na Makov. Na lyžiarskom svahu Roháče- Spálená v Západných Tatrách 56-ročná žena utrpela po náraze iného lyžiara poranenie nohy v oblasti stehna.

slovakia

left justify in out

„Privolaní horskí záchranári jej zranenie zafixovali a pripravili ju na letecký transport. Pilot vrtuľníka pristál priamo na lyžiarskom svahu, kde jej lekár leteckých záchranárov doplnil potrebnú liečbu. Po preložení na palubu bola pacientka v stabilizovanom stave letecky prevezená na centrálny príjem nemocnice s poliklinikou v Dolnom Kubíne,“ informovala hovorkyňa leteckých záchranárov AIR-TRANSPORT EUROPE Zuzana Hopjaková.

V lyžiarskom stredisku v Makove na Kysuciach potreboval pomoc lyžiar, ktorý pociťoval silnú bolesť na hrudníku, následne odpadol a chvíľu bol v bezvedomí. Privolaná rýchla zdravotná pomoc po pristáti záchranárskeho vrtuľníka priamo na svahu odovzdala pacienta do starostlivosti lekárovi leteckých záchranárov, ktorý mu poskytol ďalšiu neodkladnú starostlivosť.

 

„S akútnym infarktom myokardu 65-ročného pacienta v stabilizovanom stave a pri vedomí previezli leteckí záchranári do Univerzitnej nemocnice v Martine,“ uviedla Hopjaková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies