Vrťo odchádza zo Senice na post športového riaditeľa v Baníku Ostrava

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 12:13 • 2 min
Vrťo odchádza zo Senice na post športového riaditeľa v Baníku Ostrava

SENICA - Tréner i funkcionár Dušan Vrťo po dlhoročnom pôsobení odchádza z fortunaligového futbalového klubu FK Senica. Od 1. júna sa oficiálne stane športovým riaditeľom českého klubu Baník Ostrava.

slovakia

left justify in out

"S majiteľom klubu Václavom Brabcom sme sa dohodli na trojročnej zmluve. Oslovila ma vízia a smer, ktorým sa chce Baník pod jeho vedením uberať," uviedol Vrťo pre oficiálny web ostravského klubu. Baník skončil v tejto sezóne na poslednom mieste Synot ligy a minimálne na jeden rok sa s najvyššou súťažou lúči.

 

V Ostrave už predtým Vrťo pôsobil ako hráč i tréner. Za Baník odohral 185 zápasov, v ktorých dal päť gólov. Neskôr bol koučom mládeže, juniorky a v sezóne 2004/2005 v "áčku" asistentom Františka Komňackého a Jozefa Jarabinského.

 

Vrťo sa piatkovým stretnutím s Myjavou oficiálne rozlúči so Senicou. "Po 6,5 ročnom pôsobení na postoch športového riaditeľa a trénera sa dnes chceme Dušanovi Vrťovi v prvom rade poďakovať za obrovské penzum práce, ktoré bývalý obranca FC Dundee, Baníku Ostrava a SH Senica v našom klube odviedol," píše sa v tlačovej správe FK Senica.

 

S menom Dušana Vrťa sú spojené všetky úspechy v novodobej histórii senického klubu - dvojnásobná účasť vo finále Slovenského pohára, umiestnenia na 2. mieste v ligovej tabuľke i trojnásobná účasť v Európskej lige UEFA.

 

"Už počas hráčskej kariéry robil senickému futbalu skvelé meno a po návrate do rodného mesta zanechal v našom klube rovnako významnú stopu aj ako funkcionár. Dušanovi Vrťovi prajeme v novom pôsobisku veľa športových úspechov a rýchly návrat medzi českú futbalovú elitu," uviedol fortunaligista vo svojom vyhlásení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies