Vrkoče Willieho Nelsona vydražili za 37-tisíc dolárov

NETKY.SK • 12 Október 2014, 14:28 • 2 min
Vrkoče Willieho Nelsona vydražili za 37-tisíc dolárov

BRATISLAVA - Na dražbe vo Phoenixe vydražili za 37-tisíc dolárov (v prepočte približne 29-tisíc eur) vrkoče amerického country speváka Willieho Nelsona. Meno nového majiteľa vrkočov organizátori aukcie nezverejnili.

slovakia

left justify in out

Vrkoče sa predali na dražbe pozostalosti country speváka Waylona Jenningsa, ktorý zomrel v roku 2002. Nelson mu ich údajne daroval v roku 1983 na párty, ktorú usporiadali Johnny Cash a jeho manželka June Carter. Na aukcii bolo k dispozícii približne 2 000 položiek, medzi ktorými boli napríklad aj motorka Buddyho Hollyho, boxerské rukavice Muhammada Aliho, Jenningsove ručne napísané texty či list od Johna Lennona.

 

Osemdesiatjedenročný Willie Nelson sa stal jedným najuznávanejších country umelcov na svete vďaka albumom Shotgun Willie (1973), Red Headed Stranger (1975) či Stardust (1978). V súčasnosti má na konte už 68 štúdioviek, pričom tento rok by mal vydať nový album December Day. Okrem toho si zahral vo vyše 30 filmoch, napísal niekoľko kníh a je tiež aktivistom - presadzuje dekrimininalizáciu marihuany a používanie biopalív. Za držbu marihuany ho v roku 2010 zatkli v mestečku Sierra Blanca v Texase. Jedenásťnásobný držiteľ Grammy predal len v USA viac ako 40 miliónov kópií svojich viac ako 100 nahrávok. V roku 2012 odhalili v texaskom Austine takmer 2,5-metrovú bronzovú sochu s jeho podobizňou. Sochár Clete Shields hudobnú legendu zvečnil posediačky s akustickou gitarou, pričom nezabudol ani na jeho charakteristické vrkoče.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies