Vrcholom sezóny bude kontinentálny šampionát v Berlíne, atléti chcú nadviazať na Zürich 2014

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 12:31 • 2 min
Vrcholom sezóny bude kontinentálny šampionát v Berlíne, atléti chcú nadviazať na Zürich 2014

BRATISLAVA - Vrcholom prebiehajúcej atletickej sezóny budú augustové majstrovstvá Európy v Berlíne (6.-12.8.), kde by chcel Slovenský atletický zväz (SAZ) veľkosťou výpravy i úspechmi nadviazať na úspešné ME 2014 v Zürichu.

slovakia

left justify in out

Aktuálne má splnený limit na ME tucet pretekárov, medzi mužmi Ján Volko (100 m, 200 m), Tibor Sahajda (maratón), Matej Tóth (20 km chôdza, 50 km chôdza), Dušan Majdán (50 km chôdza), Lukáš Beer (výška), Matúš Bubeník (výška), Tomáš Veszelka (trojskok), Marcel Lomnický (kladivo), u žien Alexandra Bezeková (200 m, 400 m), Iveta Putalová (400 m), Mária Katerinka Czaková (20 km chôdza, 50 km chôdza) a Lucia Vadlejch (sedemboj).

 

"Chceli by sme sa priblížiť úspechom z Zürichu, odkiaľ sme priviezli dve striebra a 22 bodov, čo znamenalo 17. miesto v hodnotení krajín," naznačil ciele prezident SAZ Peter Korčok. "Medailové ambície budú mať Matej Tóth, ktorý sa vracia na medzinárodnú scénu a je lídrom svetových tabuliek, ďalej Marcel Lomnický, ktorý má ideálny vek, a verím, že aj Ján Volko prehovorí do poradia na najvyšších priečkach. Čo sa týka veľkosti výpravy, uvidíme, či sa priblížime rekordným číslam z Ria.

 

Ak budeme mať na ME viac ako 20 pretekárov, čo je v tejto chvíli reálne, tak budeme spokojní. Nemci nechcú, aby to boli ďalšie majstrovstvá Európy iba do počtu, môže to byť šampionát zaujímavý veľkou diváckou kulisou. Teší nás, že berlínske ME uvidia na obrazovkách aj slovenskí televízni diváci, keďže sme sa na vysielaní prenosov dohodli s RTVS," povedal Korčok na utorkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

 

Šéftréner SAZ Martin Pupiš by bol rád, keby SAZ obsadil ME aspoň 25 atlétmi. "Z dlhodobého hľadiska považujeme za dôležité, aby sme mali na šampionáte aspoň dve štafety. Samozrejme, nepôjde len o účasť. Na vrchole sezóny chceme rozhodne získať aspoň jednu medailu a minimálne tri umiestnenia v prvej osmičke. Verím, že po ME budeme schopní vytvoriť podobný projekt ako na jeseň 2014, keď sme v rámci projektu začali snívať o olympijskej medaile, ktorá sa napokon stala skutočnosťou." Ďalšími vrcholmi sezóny budú juniorské majstrovstvá sveta v Tampere (10.-15. júla), ME do 18 rokov v Györi (5.-8. júla) či olympijské hry mládeže v Buenos Aires (6.-18. októbra).

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona