Vrcholom dnešných Dní sv. Huberta sú majstrovstvá SR vo vábení jeleňov

NETKY.SK • 2 September 2017, 15:51 • 2 min
Vrcholom dnešných Dní sv. Huberta sú majstrovstvá SR vo vábení jeleňov

SVÄTÝ ANTON – Dni svätého Huberta, ktoré sa dnes začali vo Svätom Antone, sú príležitosťou nielen pre priateľské stretnutia poľovníkov, ale i nepoľovníkov z celého Slovenska a zahraničia.

slovakia

left justify in out

Aj tohtoročný 27. ročník celoslovenských poľovníckych slávností, ktoré už tradične organizuje Múzeum vo Svätom Antone pod záštitou ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ponúka až do nedele (3.9.) bohatý program. Ako vždy sa nesie v znamení odkazu Sv. Huberta, patróna poľovníkov: "Zver nielen loviť, ale hlavne chrániť a pochopiť jej význam v prírode."

 

"Sme radi, že sa nám počasie umúdrilo a prišlo množstvo ľudí, poľovníci i nepoľovníci. Máme tu veľa súťaží, napríklad o najdlhšiu bradu, takže, ak páni majú túto svoju ozdobu, češú a starajú sa o ňu, môžu sa prihlásiť do súťaže o hodnotné ceny. Máme tu poľovnícku fotografiu, dá sa hodiť flinta do žita, rôzne výstavy, ukážky sokoliarov, každý si nájde to svoje. Tento rok predstavujeme poľovníctvo Kysúc, sú tu trofeje a fotografie zvierat z tohto prostredia," priblížila podujatie Jana Slaná z marketingu a propagácie múzea.

 

Vrcholom dnešného programu sú Majstrovstvá Slovenska vo vábení jeleňov a ostatnej zveri. Okrem dopoludňajších súťaží o najdlhšiu a najkrajšiu bradu či poľovnícku fotografiu sa súperilo aj o poľovnícky nôž roka, šperk a o najkrajšie upravený poľovnícky klobúk. Konala sa tiež módna prehliadka poľovníckych odevov a kto chcel, mohol si skúsiť vystreliť z historických zbraní na "antonského diviaka".

 

Nedeľňajší program sa začína o 10.30 h Svätohubertovskou omšou. Ako tvrdia organizátori, slávnostný sprievod s uloveným jeleňom a obetnými darmi je veľkou velebou prírody, dôstojným obradom, ktorým poľovníci ďakujú Stvoriteľovi za živú prírodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies