Vrcholia prípravy na víkendový 29. ročník festivalu Donauinselfest

NETKY.SK • 21 Jún 2012, 07:22 • 2 min
Vrcholia prípravy na víkendový 29. ročník festivalu Donauinselfest

Vrcholia prípravy na víkendový 29. ročník festivalu Donauinselfest - Kultúra Hudobný festival Donauinselfest pod holým nebom bude aj v tomto roku v posledný júnový víkend ťahákom kultúrneho programu v rakúskej metropole.

slovakia

left justify in out

img

Hudobný festival Donauinselfest pod holým nebom bude aj v tomto roku v posledný júnový víkend ťahákom kultúrneho programu v rakúskej metropole.
      Počas troch dní sa na 12 scénach predstaví celkovo 2000 účinkujúcich, ale návštevníci sa môžu tešiť aj na rôzne rámcové akcie.
      Organizátori očakávajú na prehliadke, na ktorú je bezplatný vstup, tri milióny návštevníkov.
      Ponuka hudobných žánrov bude naozaj pestrá, keď popri rocku a populárnej hudbe, nebudú chýbať ani hip-hop, blues alebo rôzne alternatívne produkcie, vrátane športových a detských programov.
      Medzi hlavné hviezdy festivalu možno zaradiť formácie Sunrise Avenue, Silbermond a Stereo MC's, ako aj Jamesa Morrisona, Tonyho Christieho a Simple Minds.
      Náklady na podujatie dosiahnu tentoraz 4,2 milióna eur, čo je o 300.000 eur menej ako vlani.
      Potenciálnych návštevníkov už 29. ročníka podujatia zrejme poteší prognóza meteorológov, ktorí napriek možnému miernemu ochladeniu predpovedajú na festivalový víkend zväčša slnečné, teplé počasie.

Zdroj: TASR/MTI



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona