VIDEO Vrcholí podávanie daňových priznaní, prijímať ich budú aj v utorok

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 12:41 • 2 min
VIDEO Vrcholí podávanie daňových priznaní, prijímať ich budú aj v utorok

BRATISLAVA - Ešte dva dni, dnes a v utorok 3. apríla, môžu podať ľudia daňové priznanie, ak si nepodali žiadosť o odklad na júnový termín. Prezident finančnej správy sľubuje masívnu podporu povinnej elektronickej komunikácii, ktorá začne pre živnostníkov platiť od 1. júla.

slovakia

left justify in out

"Vynikajúci spôsob. Človek nemusí riešiť parkovanie, je to rýchle, efektívne, takže super," pochválil podávanie daňových priznaní systémom Drive in pán Richard, ktorý je v zamestnaneckom pomere. Aj keď to vyzerá, že prišiel na poslednú chvíľu, daňový formulár mal vyplnený už dávno. "Ešte 28. februára som ho vypľňal, akurát som ho nestihol doniesť. Nechal som si to na tento skvelý spôsob," usmieval sa.

 

Spôsob mobilných daňových podateľní zaviedla daňová správa vlani. "Aby sme vyriešili problémy s parkovaním pri našom najväčšom daňovom úrade na Ševčenkovej ulici, lebo parkovanie tu je problémom," vysvetlil prezident finančnej správy František Imrecze.

 

Podľa jeho slov od rána do desiatej využilo túto službu vyše 200 vodičov, takže očakával, že vlaňajších dvetisíc bude určite dosiahnutých. "Samozrejme, ešte v utorok 3. apríla môžu daňovníci využiť túto službu. Od 1.7. prejdú všetci na elektronický systém," povedal Imrecze.

 

Slovákov pochválil, že sú disciplinovaní a teší ho aj to, že z roka na rok klesá počet tých, ktorí si podanie nechávajú na poslednú chvíľu. "Aj dnes (štvrtok 29.3), aj v utorok 3. apríla, keď očakávame najväčší nápor, budú stránkové hodiny posunuté až do 19. hodiny," povedal Imrecze. Dodal, že pribúda aj odkladov podania na jún, takže marec už nie je tak výrazne nosný ako predtým.

 

Stúpa aj počet tých, ktorí daňové priznanie podávajú elektronicky, vlani ich bolo 280-tisíc, tento rok k nim povinne pribudlo 60-tisíc právnických osôb.

 

Viac o téme ako aj o povinnej elektronickej komunikácii živnostníkov od 1. júla sa dozviete v priloženom videu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies