Vrchný komisár polície sa ospravedlnil Blakeovi za zatknutie, ten hovorí o rasizme

NETKY.SK • 11 September 2015, 10:38 • 2 min
Vrchný komisár polície sa ospravedlnil Blakeovi za zatknutie, ten hovorí o rasizme

NEW YORK - Vrchný komisár policajného oddelenia mesta New York (NYPD) William Bratton sa ospravedlnil bývalému americkému tenistovi Jamesovi Blakeovi za stredajší incident. Niekdajšia štvorka svetového rebríčka ATP skončila v putách po tom, čo si ju newyorská polícia splietla so zlodejom a trvalo štvrťhodinu, kým si uvedomila omyl.

slovakia

left justify in out

Situácia sa stala pred hotelom na Manhattane. Blake tam čakal na auto, ktoré ho malo odviezť na dvorce vo Flushing Meadows, kde mal pre jednu z lokálnych televízií spolukomentovať zápolenia na grandslamovom turnaji US Open. Náhle prišlo k nemu päť mužov zákona prestrojených v civile, ničnetušiaceho ho zvalili na zem, nasadili mu putá a zatkli.

 

"Rozprával som sa s pánom Blakeom a osobne som sa mu ospravedlnil za včerajší nešťastný incident. Za NYPD môžem povedať, že nás to mrzí. Pán Blake moje ospravedlnenie prijal a sľúbil, že bude spolupracovať pri internom vyšetrovaní prípadu," uviedol Bratton. Tenista tmavej farby pleti sa po zákroku sťažoval na neprimeraný policajný zásah, pri otázkach o možnom rasistickom konaní polície bol však opatrný.

 

"Nie som si tým úplne istý. Podľa mňa to bol zbytočný policajný zásah, bez ohľadu na to, akej som rasy," uviedol 35-ročný Blake. "Z môjho pohľadu bol v incidente pravdepodobne zahrnutý aj rasistický faktor. Či tam bol, alebo nie, určite neexistuje žiadny dôvod, aby takto zaobchádzali s človekom," dodal. Bratton potvrdil stredajšie informácie denníka New York Daily News, že Blakea mylne identifikoval spolupracujúci svedok. Policajti boli na stope člena zločineckej skupiny, ktorá podvodným spôsobom nakupovala mobilné telefóny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona