Vrbova rozpačitá premiéra, o víťazstvo prišiel v závere

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 12:59 • 2 min
Vrbova rozpačitá premiéra, o víťazstvo prišiel v závere

PRAHA - Českí futbaloví reprezentanti boli blízko k zdolaniu nórskeho protivníka v stredajšom prípravnom stretnutí.

slovakia

left justify in out

Futbalový tréner Pavel Vrba nemá za sebou presvedčivú premiéru na lavičke českej reprezentácie. Jeho zverenci remizovali v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí s Nórskom v pražskej Eden aréne 2:2 po chybe v závere. "Keď vediete tri minúty pred koncom a nevyhráte, je to sklamanie. Možno je to však pozitívne pre našu budúcnosť," neskrýval Vrba po dueli svoju nespokojnosť.

 

Skóre zápasu otvoril v 11. min stredopoliar Arsenalu Londýn Tomáš Rosický, ktorý využil zlú rozohrávku nórskeho brankára Orjana Nylanda a z 20 metrov rozvlnil sieť. O desať minút odpovedal Tarik Elyounoussi po individuálnej akcii. Česi sa znova dostali do vedenia pár minút pred koncom prvého dejstva, zblízka sa presadil útočník Matěj Vydra. Osudný okamih prišiel dve minúty pred koncom: z 25 metrov vypálil Morten Gamst Pedersen a českému brankárovi Čechovi prešla lopta pomedzi ruky do siete. 

 

"Ešte nás čaká veľa práce, diskusií a zostrihov, aby sme si prešli jednotlivé herné situácie. Kým pred zápasom som hráčom poslal domácu úlohu, ako by sme mali hrať proti Nórsku, teraz im pošlem vysvedčenie. Musíme si to v pokoji rozobrať," povedal 50-ročný Vrba pre iDnes.cz. 

Česko naposledy zdolalo Nórsko 16. novembra 2005 (1:0) v kvalifikácii na MS 2006 do Nemecka.

 

Jediným úspešným strelcom bol v pražskej Generali Arene Rosický. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies