Vrba využil klauzulu v zmluve, v Plzni skončí 15. decembra

NETKY.SK • 18 November 2013, 18:24 • 2 min
Vrba využil klauzulu v zmluve, v Plzni skončí 15. decembra

PLZEŇ - Tréner českého futbalového klubu Viktoria Plzeň Pavel Vrba využil klazulu vo svojej zmluve a 15. decembra oficiálne ukončí s českým majstrom spoluprácu. Následne sa takmer s istotou stane trénerom českej futbalovej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

"List o využití klauzuly, ktorú obsahovala zmluva na požiadanie Pavla Vrbu pri jej poslednom predĺžení, bol predstaviteľom klubu doručený 15. novembra. Podľa plného znenia tohto dodatku bude angažmán trénera Vrbu vo Viktorii Plzeň ukončený k 15. decembru," cituje portál idnes.cz slová hovorcu plzeňského klubu Pavla Pillára. Po skončení spolupráce s Viktoriou Plzeň by sa mal stať Pavel Vrba trénerom českého národného tímu. V kádri Plzne pôsobí aj štvorica slovenských reprezentantov - Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš.

Čoskoro päťdesiatročného bývalého trénera corgoňligového klubu MŠK Žilina, s ktorým v sezóne 2006/2007 získal ligový titul, absolvuje na lavičke Plzne už len štyri stretnutia. Český majster sa predstaví ešte dvakrát v Gambrinus lige, rovnako dva štarty si pripíše aj v súbojoch Ligy majstrov. Po septembrovej prehre Česka v Turíne s domácim Talianskom 1:2 počas kvalifikácie na svetový šampionát v Brazílii rezignoval na post hlavného trénera reprezentácie Michal Bílek. Mužstvo v ostatných dvoch dueloch do konca kvalifikácie viedol vtedajší Bílekov asistent Josef Pešice. Česi skončili v B-skupine na tretej priečke za priamym postupujúcim z Talianska a druhými Dánmi, ktorí sa napokon do európskej baráže z tabuľky druhých tímov nedostali. Vedenie Viktorie Plzeň už v minulosti zaznamenalo pokus o "uchmatnutie" Pavla Vrbu, keď minulý rok oslovil českého trénera na post šéfa slovenskej reprezentačnej lavičky prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. Jeho návrh však vedenie Plzne zamietlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies