Vrba sa po ligovej rozlúčke v Plzni neubránil slzám

NETKY.SK • 2 December 2013, 10:26 • 2 min
Vrba sa po ligovej rozlúčke v Plzni neubránil slzám

PRAHA - Úspešné pôsobenie trénera Pavla Vrbu v mužstve úradujúceho českého futbalového majstra Viktoria Plzeň sa chýli ku koncu. Po jeho víkendovej ligovej derniére, v ktorej "Viktorka" zdolala Příbram 2:0, sa budúci kouč českej reprezentácie neubránil slzám.

slovakia

left justify in out

"Nie som kameň," citoval portál idnes.cz lodivoda, ktorého ešte čaká posledný zápas v D-skupine Ligy majstrov 2013/2014 na domácej pôde proti CSKA Moskva. Ak ho Plzeň zvládne k jej spokojnosti, zahrá si na jar v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2013/2014. Štyridsaťdeväťročný odborník, ktorý bol aj kandidátom na post trénera Slovenska, priviedol za 5 rokov na západe Čiech jeho zverencov k dvom majstrovským titulom. V lige sedel na lavičke Plzne, v ktorej momentálne úspešne pôsobí kvarteto slovenských legionárov Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš, v 157 ligových zápasoch, 93 z nich bolo víťazných. "Spomínam si na obdobie, keď som prišiel do Plzne. Na zápasy chodilo 1500 ľudí a štadión nebol nič moc. Pán Kříž, vtedajší majiteľ, pritiahol šesť odložených hráčov zo Sparty, to bol prvý impulz. Ja som chcel hrať o poháre a niektorí hráči na mňa pozerali ako na blázna. Teraz hráme Ligu majstrov, chodí desaťtisíc ľudí a štadión je veľmi krásny," povedal Vrba.

Kapitán mužstva Pavel Horváth bol tiež dojatý. "Tréner si zaslúži viesť národný tím. Za to, čo tu v Plzni predviedol. Strávil tu dlhú dobu, mal s nami úspechy. Ja som doma v nadsádzke povedal, že som s ním strávil viac času ako s manželkou. Podarili sa nám také veci, o akých sme ani nesnívali. To zanechá v duši stopy. Preto je také dojemné," uviedol pre idnes.cz 38-ročný tvorca hry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona