Vrba po postupe Čechov: Oslavné kotrmelce budú až doma

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:19 • 2 min
Vrba po postupe Čechov: Oslavné kotrmelce budú až doma

RIGA - Tréner českých futbalových reprezentantov Pavel Vrba po postupe na EURO 2016 aplaudoval fanúšikom. Oslavné kotrmelce však podľa jeho slov prídu na rad až po návrate z lotyšskej Rigy, kde si jeho zverenci definitívne otvorili brány na kontinentálny šampionát vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

"Kotrmelce budú až doma. Počkám si na 18.000 ľudí. Pred začiatkom kvalifikácie som tvrdil, že favoritom skupiny sú Holanďania a tri tímy sa pobijú o druhé postupové miesto. Považujem za obrovský úspech, že sme si zabezpečili priamy postup. Dokázali sme niečo, v čo niektorí ani neverili. Prvý krok sme zvládli, druhý na EURO 2016 bude ešte ťažší," povedal Vrba v rozhovore pre idnes.cz.

 

S jedlom rastie chuť a bývalý kouč Žiliny by rád uspel s českým národným tímom aj v kvalifikácii MS 2018. "Postup na MS v Rusku by bol ešte väčším úspechom. Postup na ME je v mojej hierarchii na rovnakej úrovni ako účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov s Viktoriou Plzeň. Zatiaľčo v Plzni to bola skôr rodinná atmosféra, pretože som bol v klube každý deň, s národným tímom to prežívajú všetci. Najviac si cením, že mužstvo bez veľkých mien dosiahlo to, čo sa v minulosti podarilo famóznym hráčom - Pavlovi Nedvědovi, Milanovi Barošovi či Marekovi Jankulovskému."

Stredopoliar Vladimír Darida v Rige zmazal nulu v kolónke reprezentačných gólov a exportnou strelou z 25 metrov rozhodol o triumfe hostí. "Bolo už načase pretrhnúť streleckú smolu. Šancí som si vypracoval dosť, ale nie a nie to tam padnúť. Tak som si hovoril, že si gól schovám na lepšie časy. Teraz môžeme oslavovať a tešiť za na EURO," povedal Darida.

 

Obrovskú radosť z postupu mal aj nováčik v českom výbere David Pavelka. "Je to pre mňa najväčší zážitok v živote. Prvé dva zápasy v českej reprezentácii, dve výhry a postup na ME. Je to ako sen. Keď som sa dostal do nominácie, nečakal som, že do toho takto naskočím a v oboch zápasoch odohrám 90 minút," priznal 24-ročný stredopoliar Liberca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies