Vrba k Slovákom: Idete za svojím cieľom - Francúzskom

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 12:16 • 2 min
Vrba k Slovákom: Idete za svojím cieľom - Francúzskom

ŽILINA - Tréner českej futbalovej reprezentácie Pavel Vrba ponúkol po utorkovom prípravnom zápase v Žiline médiám niekoľko argumentov, prečo jeho zverenci prehrali so Slovákmi 0:1.

slovakia

left justify in out

"Rozdiel bol v efektivite a dôraze v súperovej šestnástke. Dal som priestor všetkým hráčom, lebo som ich chcel vyskúšať. Kombinačne to v našom podaní nebolo zlé, ale iba po šestnástku," skonštatoval Vrba.

 

Bývalý úspešný tréner Žiliny a Plzne vidí jeden z dôvodov tesnej prehry aj v tom, že Slovensko momentálne má zložený káder takmer výlučne z hráčov pôsobiacich v zahraničí. "My sme dali priestor viacerým hráčom z našej ligy, ale to je v poriadku, lebo sme ich skúšali. Celkovo nám teraz chýba najmä efektivita z jesene. Vtedy viacerí naši futbalisti hrávali v európskych pohároch so svojimi klubmi, boli pod výsledkovým tlakom, teraz to tak nie je," pripomenul Vrba.

 

Päťdesiatjedenročný rodák z Přerova podotkol, že jeho tímu v utorok pod Dubňom chýbal hráč typu Marka Hamšíka, teda univerzál s prehľadom v hre, citom pre načasovanie prihrávky a zároveň sám nebezpečný v koncovke. "Máte Hamšíka, ktorý je veľmi dôležitý hráč vo finálnej fáze. My sme teraz proti Lotyšsku a Slovensku takého pre ofenzívu prínosného hráča nemali," vysvetlil Pavel Vrba.

 

K parádnemu maršu Slovákov (8 víťazstiev, z toho 5 v kvalifikácii ME 2016) z ostatných desiatich mesiacov dodal: "Máte dobre poskladané mužstvo. Takí silní ste dlho neboli. Podstatné však je, že tréner Kozák pracuje s hráčmi tak, aby bol z nich fungujúci kolektív. Vychádza mi to tak, že držíte pohromade a idete za svojím cieľom, ktorý sa volá Francúzsko."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona