Vrba do klubu Anži Machačkala

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 18:24 • 2 min
Vrba do klubu Anži Machačkala

PRAHA - Futbalový tréner Pavel Vrba po majstrovstvách Európy pravdepodobne skončil na lavičke českej reprezentácie a zrejme bude viesť ruský klub Anži Machačkala.

slovakia

left justify in out

Jeho odchod do Ruska sa spomínal už pred kontinentálnym šampionátom, ale Vrba vtedy odmietol informácie komentovať a vyhlásil, že budúcnosťou sa bude zaoberať až po ME. "V uplynulých dňoch ma kontaktovali predstavitelia klubu Anži Machačkala a v najbližšej dobe by som s nimi mal absolvovať finálne stretnutie. V prípade úspešného rokovania sa vyjadrím k ďalším podrobnostiam," povedal pre web fotbal.cz niekdajší kouč MŠK Žilina či Púchova po vypadnutí Česka v skupinovej fáze.


Vrba sa stal trénerom českého výberu v januári 2014 a má s Futbalovou asociáciou Českej republiky (FAČR) platnú zmluvu až do MS 2018 v Rusku, ale jej súčasťou je aj výstupná klauzula, ktorú chce využiť on i Machačkala. "V pondelok ma oslovili zástupcovia Anži Machačkala so žiadosťou o uvoľnenie trénera Vrbu pre prácu v ich klube. Vzhľadom na to, že Vrba má v zmluve výstupnú klauzulu a on sám má záujem o jej využitie, súhlasil som s rokovaniami. Ak budú úspešné, okamžite budeme riešiť alternatívy na post trénera národného tímu," uviedol predseda FAČR Miroslav Pelta. Najvážnejším kandidátom na uvoľnenú pozíciu lodivoda českej reprezentácie je Karel Jarolím.


Machačkala pred niekoľkými sezónami patrila k elitným ruským klubom a hrávali za ňu hviezdy ako Samuel Eto'o či Roberto Carlos, ale po odchode bohatého investora dokonca zostúpila z I. ligy. V uplynulej sezóne bola Machačkala opäť účastníkom najvyššej ruskej súťaže, ale bojovala o


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona