Vrba: Čech a Rosický by mali byť moje predĺžené ruky

NETKY.SK • 10 Január 2014, 13:51 • 2 min
Vrba: Čech a Rosický by mali byť moje predĺžené ruky

PRAHA - Tréner českej futbalovej reprezentácie Pavel Vrba predpokladá, že sa v novej funkcii bude môcť oprieť o skúsené duo hráčov národného tímu Petr Čech (Chelsea) - Tomáš Rosický (Arsenal). Bývalý úspešný kormidelník FC Viktoria Plzeň to uviedol v rozhovore pre sobotňajší Víkend MF DNES.

slovakia

left justify in out

"Petr Čech a Tomáš Rosický by mali byť moje predĺžené ruky. Chystám sa za nimi do Londýna, aby som sa s nimi porozprával. Obaja musia cítiť, akú na seba berú zodpovednosť. Sú vodcami, musia mužstvo potiahnuť," vyhlásil Vrba.

"Verím, že spoločne vytvoríme silný tím, ktorý pôjde za jediným cieľom - postúpiť na majstrovstvá Európy do Francúzska. Nevidím dôvod, prečo by sa nám to nemalo podariť. Česko stále disponuje silnou generáciou," povedal 50-ročný kormidelník, ktorý neláme palicu nad útočníkom Milanom Barošom: "Netvrdím, že Milanova éra v reprezentácii je uzavretá kapitola. Momentálne si lieči vážne zranenie kolena, takže teraz sa o jeho návrate nemôžeme rozprávať. Šancu by však mal dostať každý hráč, ktorý bude preukazovať kvalitu a bude mať záujem hrať za Česko - vrátane Milana Baroša."

Vrba absolvuje premiéru na lavičke národného tímu ČR 5. marca v Prahe v medzištátnom prípravnom zápase proti Nórsku. "Veľmi dobre si uvedomujem, že už v tomto dueli budú chcieť fanúšikovia vidieť atraktívny útočný futbal. Rozhodne nepremýšľam o tom, že to nevyjde. Ak by som pochyboval, tak túto prácu ani nevezmem," uviedol rodák z Přerova.

Pavel Vrba úspešne viedol Plzeň od októbra 2008, dvakrát priviedol tím k českému titulu a rovnako dvakrát do skupinovej fázy Ligy majstrov. S mužstvom získal domáci pohár aj superpohár. V minulosti na Slovensku viedol Púchov a Žilinu a mal ponuku trénovať reprezentáciu SR. Vrba by mal podľa zmluvy viesť českú reprezentáciu do 31. decembra 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies