Vraždu zmenárnika Kováča po rokoch rieši súd od začiatku

NETKY.SK • 18 Október 2016, 12:44 • 2 min
Vraždu zmenárnika Kováča po rokoch rieši súd od začiatku

TRNAVA – Na Okresnom súde v Trnave po piatich rokoch opäť zaznela obžaloba pre obzvlášť závažný zločin vraždy zmenárnika Ladislava Kováča z Matúškova, lúpežné prepadnutie ďalšieho zmenárnika Petra Vorčáka z Rabče a ďalšie trestné činy.

slovakia

left justify in out

Ide o skutky, ktoré sa stali ešte v roku 2008. V oboch prípadoch je obžalovaných osem ľudí, jeden z nich dnes urobil vyhlásenie o svojej vine. Ďalší piati vinu odmietli, dvaja sa na pojednávaní nezúčastnili. Pojednávanie sa musí opakovať od začiatku pre nesúhlas jedného z obžalovaných so zmenou senátu.

 

Medzi obžalovanými sú aj Daniel H., Igor H. a Boris H., ktorí boli v minulosti odsúdení v kauze únosu dnes už nebohého topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku, ako aj Anton F., známy ako Tony z televíznej reality šou. Na dnešné pojednávanie neprišiel obžalovaný Boris H., ktorý dal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. Práve on v minulosti na súde v Nitre svedčil proti svojim kumpánom v prípade únosu Mišenku. Súd ho chce aj v tomto prípade vypočuť, preto trvá na jeho osobnej účasti na najbližšom pojednávaní.


Ladislava Kováča prepadli začiatkom roka 2008 pri Matúškove v okrese Galanta, keď viezol tržbu zo zmenárne. Zločinci ho zastavili na ceste prestrojení za policajtov. Keď sa im Kováča nepodarilo vytiahnuť z auta, tak Igor H. podľa obžaloby najmenej šesťkrát vystrelil z kalašnikova na manželov Kováčovcov. Jedna zo striel zasiahla zmenárnika do hlavy a spôsobila jeho smrť.

 

Zločinci začali zmätkovať a aj keď v aute bola väčšia suma peňazí, odišli naprázdno. Všetko si vynahradili o pár mesiacov neskôr v Rabči na Orave, kde si od iného prevádzkovateľa zmenárne po bitke odniesli približne 4,5 milióna slovenských korún. Polícia sa im o krátky čas dostala na stopu, no hlavní aktéri zločineckej skupiny stihli utiecť za hranice. V priebehu rokov 2008 a 2009 trojicu Daniel H., Igor H. a Boris H., ktorú vtedajší policajný prezident Ján Packa označil za mimoriadne nebezpečných zločincov, chytili v Nemecku a Grécku. Pojednávanie v Trnave bude pokračovať na budúci týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies