Vraždu študentky v Brne má na svedomí asi jej bývalý priateľ, ktorý je už v cele

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 16:42 • 2 min
Vraždu študentky v Brne má na svedomí asi jej bývalý priateľ, ktorý je už v cele

PRAHA/BRNO - Brnianski kriminalisti vypátrali a zadržali podozrivého z utorkovej vraždy 24-ročnej študentky Mendelovej univerzity.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom internetový server Novinky.cz a denník Právo s odvolaním sa na riaditeľa juhomoravskej polície Leoša Tržila.

 

Podľa rovnakého zdroja je podozrivý - bývalý priateľ obete -, ktorý bude zrejme obvinený z trestného činu vraždy, v policajnej cele. Vyšetrovatelia budú iniciovať uvalenie vyšetrovacej väzby na 23-ročného muža, ktorému v prípade potvrdenia viny súdom hrozí až doživotný trest odňatia slobody.

 

Motívom činu mohli byť osobné spory dvojice po nedávnom rozchode.

 

Mladý muž, ktorý patril už od stredajšieho popoludnia medzi podozrivých, spolupracuje podľa slov kriminalistu Antonína Hrdličku s vyšetrovateľmi iba čiastočne. K činu sa nepriznal, vyšetrovatelia zatiaľ nemajú k dispozícii ani vražedný nástroj, od ktorého pochádzajú bodnorezné rany na tele obete. To isté platí aj o niektorých osobných veciach zavraždenej vrátane jej tašky s dokumentmi, ktorú mohol páchateľ odniesť z miesta činu.

 

Brnianska polícia súčasne dôrazne dementovala fámy o tom, že v priebehu ostatných dvoch dní nešlo v meste o jediný hrdelný zločin a že dokonca mohlo ísť o rituálne vraždy. V tejto súvislosti nevylúčila trestné stíhanie pre dôvodné podozrenie zo šírenia poplašnej správy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies